Ero orthern ja Etelä Renaissance? Pohjoinen vs Etelä renessanssi

Pohjoinen ja Etelä renessanssi mielletään usein yksi mielenkiintoisimmista ja tärkeimmistä aikakausien Euroopan historiassa. 'Golden Age', kuten monet kutsuvat sitä, uskotaan olevan aika, jona Euroopassa on vihdoin alkanut tulla 'Modern Age.' Eteläinen Renaissance (Italia) aikana alkoi 14-luvulla, kun Pohjoinen renessanssi uskotaan alkaneen aikana 16-luvulla.

Renaissance on lisännyt suosiotaan taideteosten ja muiden koulutusalat lukien: arkkitehtuuri, kirjallisuus, tieteet, politiikka ja uskonto. On aivan muutaman eroja Etelä- ja Pohjoinen renessanssi, ja se perustuu myös käsitteeseen humanismin. Erilaiset taiteilijat etelästä ja pohjoisesta ovat osoittaneet nämä näkemyserot niiden taideteosten ja niiden käsitteitä hahmottamisessa, miten ihminen elää hänen elämänsä.

Pohjoinen osa Eurooppaa kyseisinä aikoina vahvasti kiinni kristinuskon oppeja. Kirkko piti voima, ja humanistit kuvassa yhteiskuntaan olevan enemmän lähellä Jumalaa tai luontoon kuin mahdollista. Pohjois katsoi, että keskiajalla uskomus paljon kauemmin kuin niiden Southern vastine, ja että on myös syy, miksi useimmat heidän taideteokset ovat noin maisemat ja elämäntavat ihmisiä.

Etelä osa Eurooppaa (Italia tarkemmin sanottuna) on hyvin erilainen Outlookin miten taide tulisi tarkastella ja arvostettu. Heidän taiteilijat loivat maalauksia kreikkalainen ja roomalainen mytologiat, noin jumalia ja jumalattaria, ja he olivat aina etsivät jotain uutta ja parempaa luoda. Värit, että he myös kehittäneet tekivät maalauksia näyttävät elossa, mutta ei siinä mielessä, jossa maalaus on ainoa asia, että henkilö voi nähdä. Se 's enemmän kuin katsoja voi nähdä kohteen ja anna hänen mielikuvituksensa vaeltaa vapaasti.Toisin kuin pohjoista taideteoksia, jotka käsittelevät voimakkaasti naturalismi jossa taiteen, väri, ja yksityiskohdat ovat aina tarkistetaan kriittisesti, Southern maalauksia kaivaa salaperäinen ja sisäisestä toiminnasta ihmismielen.

Ulkoasu maa on saattanut myös ollut merkittävä rooli, miten Renaissance tapahtui Pohjois- ja Etelä-Euroopan osissa. Italia on paikka olivat kauppa oli runsas, ja ne altistettiin eri kulttuureissa (aasialaiset ja vastaavat). Nämä antoi heille mahdollisuuden kehittää ja löytää uusia asioita. Etelän mielestä uskonto on edelleen tärkeä, mutta se ei ole ainoa prioriteetti että ne olisi keskittymällä. Politiikka ja muiden tieteiden olivat asioita, joita ihmiset ajatellut näinä päivinä, ja että myös muuttaneet elämäntapa.

Northerners, toisaalta, ei liian alttiina näihin muutoksiin ja silti tarttui uskoaan Jeesuksen Kristuksen ja kirkon. Etelä ja Pohjoinen renessanssi saattaa olla paljon eroja, mutta niillä on yksi yhteinen piirre: ne arvostetaan taidetta. On jopa tuli hetki, jolloin nämä taiteilijat tapasivat ja jakoi mielipiteensä keskenään. Nämä johti parempien taideteokset, jotka arvostavat maailmassa.

Yhteenveto:
1. Southern Renaissance aikana alkoi 14-luvulla, kun Pohjoinen renessanssi uskottiin alkaneen aikana 16-luvulla.
2. Pohjois-Euroopassa on vahvasti sidoksissa kristinuskon ja kirkon.
3. Etelä-Euroopassa renessanssin aikana on keskittynyt enemmän parantamiseen eri tieteenalojen kuten kirjallisuus, arkkitehtuuri, politiikka ja uskonto.
4. Kuvitus Pohjois perustuvat Humanismi ja maisemat.