Ero Gibson ja FenderGibson vs Fender

On ollut loputon taistelu saada lopullinen otsikko paras kitara maailmassa. Onko se Fender kitaran tai Gibson kitara? Mikä kitara kuulostaa paremmalta? Oikeastaan ​​nämä eivät ole ainoita kitaran yhtiöiden läsnä tänään. On nippuina enemmän huomionarvoista valmistajat kuten ESP, Gretsch ja Ibanez mm. Mutta se on melko selvää, että molemmat Gibson ja Fender ovat kaksi parasta viranomaisten kitara päätöksenteossa. Ei ihme, on ollut pitkään ratkaisematon keskustelua siitä, mikä on todella paras.

Fender kitarat ovat Diskantti--y Bell sävy, joka on ilmeistä Stratocaster (yksi kaksi suosituinta kitaraa nykyään). Kitara on myös ominaista yhden coil pick-up, jotka mahdollistavat niiden yhä suosittu 'Fender sävy.' Tämä mukana tulee myös 60-sykli hum. Yleensä Fender 's sävy on keskikokoinen kirkas kirkkaaseen.

Tämä äänen laatu on ehkä mukanaan tuomat Fender 's puinen runko. Näitä kitaroita hyödyntää joko tuhkan tai leppää puu puuta. Materiaali on tuottamisesta vastuussa mainitun kirkkaampi sävy. Lisäksi nämä kaksi puulajeja ovat yleensä kevyt, ei puhumattakaan edullinen, jopa enemmän, että puu voidaan korjata Amerikan maaperällä. Siksi on yhteinen piirre on Fender kitaroita kevyiksi korillisiin '' jonnekin välillä 4-5 naulaa paino.

Päinvastoin, Gibson käyttää mahonki. Tämä puumateriaali on mitä antaa Gibson sen tumma ja lämmin sävy, koska tiheä puun laadun puun. Se on myös hieman pehmeämpi, crunchier ja hieman lämpimämpi. Nämä sävyominaisuuksia kenties parhaiten kuullut Les Paul, yksi Gibson 's lupaavin kitaroita.

Mitä historiassa, Gibson on epäilemättä pidemmällä historiallinen juuren sen vuoden perustamisesta voidaan jäljittää jo 1902. With Fender kitarat, se oli vain vuoteen 1946 asti, että yhtiö perustettu asemansa yhtenä nimet varoa vuonna kitara teollisuudelle. Vaikka se 'sa uudempi yhtiö verrattuna muuhun, ja vaikka se ei ole ensimmäinen tuottaa sähkökitaran, siellä' s ei ole epäilystäkään, että Fender on nimi, käynnisti kaupallisesti onnistunut sähkökitaran päivämäärä '' Telecaster.1. Fender käyttää tuhkan ja lepän tress vaikka Gibson käyttää mahonki.

2. Fender on uudempi merkki kitaran vastakohtana vanhempi Gibson kitara yritys.

3. Fender on ominaista Bell sävyjä, jotka ovat kirkkaita taas Gibson on ylpeitä paksu, rock, tai tumma ja myös täyteläinen tonaalista ominaisuuksia.

4. Fender on kevyempi painotettu kitara verrattuna raskaampia Gibson kitarat.