Ero Doric ja IonicDoric vs Ionic

Kreikkalainen arkkitehtuuri on tunnettu temppeleitä, joka löytyy koko alueella kuten Akropolis ja Parthenon, teatterit, jotka ovat ulkoilmassa, Agora tai aukioille, ja niiden Stoa tai katettu kulkutiet.

Vaikka suurin osa vanhimmista rakennuksista tehtiin puusta ja mutaa tiili, jotkut myöhemmin rakennuksissa on raunioita että esillä Kreikan 's arkkitehtoninen osaamista ja erillinen tyyli, joka käyttää sarakkeita, jotka ovat eri tyylejä.
Kreikkalainen arkkitehtuuri on kolme arkkitehtuurityylien hahmoteltu kolme tilausta, nimittäin; korinttilaisen Order, Doric Order, ja Ionic Order. Nämä tilaukset on kolme erityyppistä sarakkeita koostuu pohja, keski varsi, ja pääoma.

Korinttilaisen Order on kaikkein koristeellinen kolmesta tilaukset uurrettu sarakkeet ja taidokkaasti suunniteltu kellomaisia ​​pääkaupungeissa acanthus lehtiä koristeina. Olympieion Ateenan ja Sarapeum Aleksandrian esitellä Korintin Order.
Doric Order on yksinkertaisin ja vanhin kolmesta tilauksia. Sillä ei ole pohja, ja sen akseli koostuu 20 sileäsivuisina koostuu kovera käyriä kutsutaan huilut. Pääoma on valmistettu pyöreä pohja nimeltään echinus joka on Yläpuolella neliön nimeltään Abacus joka saa sen näyttämään pelkkää mutta tehokas.
Friisi on yksinkertainen kuvioita pystysuora kanavia tai triglyphs koristeita kanssa metopes siltä väliltä. Metopes ovat joskus koristeltu patsaat jumalia ja sankareita. Tunnetuin esimerkki Doric Order on Parthenonin Ateenassa.

Ionic Order, toisaalta, on seuraava, jotta kehitetään Jooniansaaret. Sitä käytetään pienempiä rakennuksia ja on tunnettu rullaa pääomastaan, joka kutsutaan volutes. Välillä volutes ovat muna ja tikka jotka kaiverrettu kaareva osio. Pylväät ovat hoikka toisin Doric Order 's tanakka ja massiivinen sarakkeet suurten kantojen. Akselit ovat pidempiä veistetty viivoja tai urien käynnissä ylhäältä alas ja selvä kohouma tai entasis joten se näyttää suoraan.Temple of Athena Nike, joka sijaitsee lähellä sisäänkäynnin Athens 'Akropolis, on esimerkki Ionic Order. Sitä käytettiin laajasti kreikkalaisella ajalla ja on enemmän koristeellinen ja rento kuin enemmän muodollista Doric Order.

Yhteenveto:

1. Doric Order on kreikkalainen arkkitehtoninen tyyli, joka on ominaista sen massiivinen ja tanakka sarakkeisiin, kun taas 2. Ionic Order on kreikkalainen arkkitehtoninen tyyli, joka on ominaista sen ohuempi ja pitempi sarakkeita.
3. Doric on yksinkertaisin ja vanhin kolmesta Kreikan arkkitehtoninen tilauksia kun Ionic on toinen jotta kehitettiin.
4. Doric Order ei ole pohja, kun taas Ionic Order tekee.