Ero Emacs ja ViEmacs vs Vi

Nykyään kuumin contendereiksi tietokoneohjelmiston ovat selaimet. Internet Explorer, Firefox ja Chrome taistelevat suuremman osuuden vertauskuvallinen selainsodat. Takaisin vanhaan, jotain vastaavaa tapahtui 'editor sotia' välillä Emacs ja Vi. Emacs ja Vi on kaksi editorit, jotka olivat hyvin suosittuja Unix ja Unix-käyttöjärjestelmiä. Tärkein ero näiden kahden välillä on nopeus. Vi on perinteisesti ollut nopeampaa kahden käynnistymässä vähemmän aikaa ja on vain yleensä herkemmin kahdesta. Vi myös vie paljon vähemmän muistia kuin Emacs; tämä on silloin, kun 8Mt katsotaan valtava määrä muistia.

Etuna Emacs yli Vi on laaja muokattavuutta. Emacs antaa käyttäjän valita erilaisia ​​makroja integroida työnsä kulkua ja vähemmän voimaa hänen prosessissa. Vi puuttuu tämän tason muokattavuutta ja vetoaa yksinkertainen ja suoraviivainen prosessi. Emacs kykenee myös jäljittelemällä Vi, mitä he kutsuvat 'viper mode'; jolloin on helpompi Vi käyttäjät voivat käyttää Emacs. Vi, ja sen yksinkertaisuus, puuttuu tällainen ominaisuuksia.

Kuten tietotekniikkaa kehitetään, uusi kehitysten kuten GUI (graafinen käyttöliittymä) kehitettiin. Emacs mukauttaa ja kehittää oman GUI helpottaa ihmisiä oppimaan ja käyttämään editorin. Vertailun vuoksi Vi ei kehittää omaa GUI. Tämä johtuu osittain ulkonäön Vi variantteja, otti. Hyvä esimerkki on Vi parantunut, joka tunnetaan myös nimellä Vim, joka vähitellen tuli suositumpi kuin Vi koska se lisäsi enemmän ominaisuuksia ja parannuksia, joita ei löydy Vi. On siis olemassa Emacs, mutta ne eivät ole aiheuttaneet ohjelmisto pudota kelkasta.Nykyaikaisella tietokoneet, tekstieditorit areena 't mitä kutsuisitte' heavy sovelluksia. 'He vaativat hyvin vähän prosessoritehoa ja muistia, ja se on vain ominaisuuksia, jotka ne vaihtelevat. Tämän vuoksi nämä kaksi ovat lähes samanlaiset kuin Vi versioiden jo lisätty ominaisuuksia aiemmin puuttuu Vi.

Yhteenveto:

1. Vi on kevyempi ja nopeampi kuin Emacs.
2. Emacs on enemmän muokattavissa kuin Vi.
3. Emacs pystyy jäljittelemään Vi mutta ei toisinpäin.
4. Emacs myöhemmin kehittyi GUI kun Vi tehnyt 't.