Ero keskittimet, kytkimet ja reitittimet Navat, Kytkimet vs reitittimet

Kun kytket kotiverkkoon, on kolme yhteistä termejä, jotka jatkuvasti pop-up; solmukohdat, kytkimet ja reitittimet. Se 'sa hieman sekava saada nämä kolme asiaa, kun haluat vain antaa muutamia tietokoneita talosi yhteyden internetiin. Tärkein ero niiden välillä on se, että reitittimet ovat verkon päätepisteitä taas kytkimet ja navat eivät ole. Kytkimet pelkästään kulkevat data pitkin määränpäähän, navat lähettää sen kaikille kytketty päätepisteitä taas reitittimet lukea ja käsitellä tietoja, jotta voidaan määrittää, missä se tarvitsee mennä. Tämä on myös silloin monet reitittimen 's ominaisuuksia sovelletaan.

Vaikka kaikki nämä ominaisuudet ovat osa reitityksen, monet reitittimissä on NAT, palomuuri, DMZ, porttien, liikenteen muokkaus, VPN, ja monia muita ominaisuuksia. Nämä eivät ole vain hyötyä, kun se tulee yhdistää tietokoneesta toiseen tai Internetiin, nämä ominaisuudet ovat myös hyödyllisiä suojaamaan tietokonetta verkossa uhkia ja ovat välttämättömiä kokeneille käyttäjille, jotka haluavat isäntä oman sivuston tai yhteyden muihin tietokoneisiin kautta VPN.

Toinen ominaisuus, joka voi vain saada reitittimet on WiFi. WiFi on erittäin suosittu nykyään erityisesti sen leviämisen, paitsi ja kannettavat tietokoneet, mutta myös enemmän kannettavien laitteiden, kuten tabletit ja älypuhelimet. Kytkimet ja navat vain ovat langallisia yhteyksiä ja WiFi on tule kysymykseen.

Ostaessaan reitittimen, me usein nähdä, että se yleensä on neljä porttia Ethernet ja yksi WAN tai Internet-yhteyden. Tämä ei ole oikeastaan ​​osa reititin, koska se on pohjimmiltaan neljän sataman kytkin, joka on rakennettu reitittimeen. Tämä johtuu siitä, että useimmat ihmiset tarvitse liittää enemmän kuin tietokoneen Internetiin, ja alhaiset kustannukset kytkinten avulla on mahdollista saada se rakennetaan nostamatta hintaa liikaa.Keskitin pohjimmiltaan tekee mitä kytkin tekee mutta paljon yksinkertaisempi tasolla. Keskitin on yleensä hitaampaa kuin kytkin, ja sitä enemmän ihmiset käyttävät sitä samanaikaisesti, sitä hitaammin se saa. Alhainen hinta kytkimet on tehnyt napa vanhentunut, ja tallentaa vain kytkimiä nykyään. Mutta terminologia on jumissa ja on tavallista, että ihmiset viitata kytkimen kytkimenä, keskitin tai keskitin kytkin.

Yhteenveto:

1. Reitittimet ovat verkon päätepisteitä taas keskittimet ja kytkimet eivät ole.
2. Reitittimet olla kehittyneempiä ominaisuuksia kuin keskittimet ja kytkimet.
3. reitittimet voi olla WiFi taas navat ja kytkimet voivat 't.
4. Reitittimet sisältävät tyypillisesti kytkin.