Ero XML ja XLSXML vs XLS

Jonkin verran on sekaannusta Microsoft 'päätös vaihtaa formaattien jo olemassa muotoja Office uuteen XML perustuu itse. Excel on yksi sovelluksista, jotka on vaikuttanut tämä muutos kanssa XLS korvataan XML-pohjainen XLSX. XML , joka on lyhenne sanoista Extensible Markup Language, on todella kuvauskieli eikä tiedostomuotoa. tämän vuoksi se ei koske erityisesti mitään sovellusta ja siten käyttävät monet muut kuten Microsoft Office 'oma sana, ja Powerpoint sovelluksia.

Koska XLSX käyttää XML, se myös perii keskeiset piirteet XML jotka ovat hyvin erilaisia ​​XLS. XML on tekstipohjainen kun XLS on binäärimuodossa, jota ei voi avata tekstinkäsittelyohjelmilla. Jos yrität avata XLSX tekstieditorilla, saat roskat. Tämä johtuu siitä, XML-tiedostot arkistoidaan käyttämällä ZIP-muodossa. Mutta voit helposti avata sen minkä tahansa arkistoinnin sovellus, kuten WinZip ja WinRar päästä todellinen XML-tiedostot ja avaa ne tekstieditorilla.

XML on myös avoin standardi verrattuna XLS, joka ei ole. XLS ollut ongelmallista niin kauan kuin käytät Excel. Mutta kun se avataan toisessa sovelluksessa tai lähettää sen jollekulle, joka on Mac- tai Linux, se on hyvin todennäköisesti, että taulukon ei näy, kun 've tarkoitettu. Kun XML-pohjainen XLSX, tämä ei ole ongelma. avoimuus standardi takaa lähes kuka tahansa voi saada tietoa siitä, miten Microsoft koodaa tiettyjä näkökohtia tiedostoon ja muuttamaan niiden soveltamista 'käyttäytymiseen sopeutua.XLS oli hyvin riittävä muodossa ennen vanhaan mutta on kritisoitu, koska sen suljettu luonne. Microsoft 'päätös siirtyä XML-muodossa niiden Office-sovellusten on tervetullut muutos, joka tekee muotoa hieman yleismaailmallisia. Vaikka muotoa ei mukautettu muut sovellukset kuin niiden oletuksena, se antaa heille mitään syytä ei saada kyky oikein avata Excel ja muut office sovellus laajennuksia.

Yhteenveto:

1. XLS on laajennus Excel taas XML on merkintäkieli
2. XML on perusta tilalle XLS
3. XML on tekstipohjainen ja vaikka XLS on binary