Ero Pentium D ja Pentium Dual CorePentium D vs Pentium Dual Core

Pentium D oli Intelin 'ensimmäinen dual core prosessori kuin se pyrki kilpailemaan AMD joilla oli jo kaksiytiminen suoritin vuonna markkinoille. Siinä oli paljon puutteita ja nopeasti korvattu Pentium Dual core prosessori, joka julkaistiin juuri pari vuotta myöhemmin. ero näiden kaksi prosessoria, jotka määräävät muita näkökohtia on arkkitehtuuria, josta ne perustuivat päässä. Pentum DS perustuivat P4 kun kaksi ydintä ovat sopeutuneet ydinarkkitehtuurin että myöhemmin käyttämä Core ja Core 2 linjat.

Yleensä Pentium Ds kykenevät kulkemaan paljon suuremmilla kellotaajuuksilla verrattuna kaksi ydintä. Pentium Ds pääsivät jopa 3 7Ghz taas dual ytimet pysähtyi hieman yli 3 GHz. Lämpö piteli Pentium Ds takaisin ja jopa pienemmillä kellotaajuudet, se silti tuottanut paljon enemmän lämpöä verrattuna kaksi ydintä. Pentium Ds on TDP välillä 95-130W kun taas dual ytimet oli vain 65W TDP. Koska lämpö on verrannollinen kuinka paljon valtaa se kuluttaa, voimme oikein päätellä, että Pentium D on myös erittäin voima nälkä, mikä on erittäin huono asia, kun katsot laptop.

Suunnittelu Pentium Ds oli yksinkertaisesti kaksi P4 ydintä vierekkäin istuvat. He eivät jaa mitään, ja ne pohjimmiltaan työskentelevät itsenäisesti. Kun kaksi ydintä, L2 välimuistit ytimien jaetaan. Yhdessä eroja arkkitehtuuri, dual ytimet päihitti Pentium Ds kaikilla osa ja kuluttaa vähemmän virtaa ja tuottavat vähemmän lämpöä. Overclockers myös edullisia kahden sydämiä juuri samasta syystä.

Paremmin suunnittelu dual ytimien osoittautui valopilkku Intel kuin AMD oli ne voittaa, kun se tulee hyvin heikko ja näennäisesti kypsennettyä vapautumisen Pentium Ds. Jo jonkin aikaa, AMD piti kärkipaikan suhteen vähittäismyynnin epäonnistumisen vuoksi Pentium D.

Yhteenveto:

1. Dual ytimet perustuvat ydinarkkitehtuurin kun Pentium Ds perustuvat P42. Dual ytimet ajaa alhaisemmalla kellotaajuudella kuin Pentium D

3. Dual ytimet tuottavat vähemmän lämpöä kuin Pentium D

4. Dual ytimet kuluttavat vähemmän virtaa kuin Pentium D

5. Dual ytimillä on jaettua L2-välimuistia, kun taas Pentium Ds on ei-jaettua L2-välimuistia