Ero MS Access ja SQLMS Access vs. SQL

Microsoft Office Access (tai yksinkertaisesti nimellä MS Access) on relaatiotietokannan hallintajärjestelmä luotu Microsoft. Siinä yhdistyvät sekä relaatio Microsoft Jet Database Engine GUI ja ohjelmistokehityksen työkaluja. Se on myös osa Microsoft Office Suite erilaisia ​​sovelluksia (kuten MS Word, MS Excel ja MS PowerPoint). MS Access tallentaa tiedot muodossa erityinen Access perustuu Access Jet Database Engine. Se on myös kyky tuoda tai linkin tallennettujen tietojen muissa Access-tietokantoja, Excel, SharePoint, luettelot, teksti, XML, Outlook, HTML, dBase, Paradox, Lotus 1-2-3, tai tietoja säiliö, joka on ODBC-yhteensopiva (Microsoft SQL Server, esimerkiksi) suoraan.

Structured Query Language (tunnetaan myös SQL) on tietokanta kieli. Se on suunniteltu erityisesti tietojen hallintaan vuonna RDMSs ja suunnittelun perustui relaatioalgebran. Valikoima mahdollisuuksiensa sisältää tietojen kysely ja päivitys, skeema laatimiseksi ja muuttamiseksi, ja tietojen kulunvalvonta. Se oli yksi ensimmäisistä kielistä käyttäen RDMS mallia ja on varmasti yleisimmin käytetty kieli näille relaatiotietokantojen. SQL-kieltä on jaettu useisiin kieli elementtejä: lausekkeita, jotka ovat joskus valinnaisia ​​kuuluvan osan lausuntojen ja kyselyt; ilmaisuja, jotka tuottavat joko skalaariarvoina tai taulukoita, jotka koostuvat sarakkeita ja rivejä tietojen predikaatteja, joita käytetään määritellä ehdot, jotka pystyvät arvioidaan SQL kolme arvostettu logiikka (tai 3VL) loogisia totuusarvojen; kyselyt, joka noutaa tietoja perustuu erityisten vaatimusten mukaisesti; ja lausunnot, jotka vaikuttavat skeema ja tietoja tai voi ohjata myös tapahtumia, ohjelman kulkuun, yhteydet, istuntoja, tai diagnostiikassa.

Access käytetään ensisijaisesti keinona luoda yksinkertainen tietokanta ratkaisuja. Taulukot syntyneet Access tukee lukuisia vakio kenttätyyppejä, indeksit, ja viite-eheyden. Lisäksi mukana tulee kyselyn käyttöliittymä, lomakkeesta, jota voidaan näyttää ja syöttää tietoja, ja raporttien tulostamista varten. Avulla piste ja klikkaa vaihtoehtoja, Access avulla käyttäjä voi automatisoida yksinkertaisia ​​tehtäviä kautta makroja. Se on varsin suosittu ei-ohjelmoijat, jotka pystyvät luomaan visuaalisesti miellyttävä ja kohtuullisesti kehittyneet ratkaisut.

SQL on nyt standardia ja sen rakenne koostuu monista eri osista. Näitä ovat, mutta eivät rajoitu, SQL Framework, SQL / Foundation, SQL / siteet, SQL / CLI (Call Level Interface), ja SQL / XML (tai XML liittyvät tiedot).Yhteenveto:

1. Access on relaatiotietokannan hallintajärjestelmä, joka tallentaa tiedot muodossa, joka perustuu Access Jet Database Engine; SQL on tietokanta kieli on suunniteltu erityisesti hallita tietoja RDMSs.