Ero Ubuntu ja Red HatUbuntu vs Red Hat
Linux on erilaisia ​​jakaumia, tai yksinkertaisesti nimeltään 'distros'. On todella suuri määrä jakeluversiot ja siellä paljon osien ja paketteja harkita.

Kaksi merkittävimmistä Linux distros ovat Ubuntu ja Redhat, ja tämä artikkeli todeta eroja näiden kahden.

Ubuntu kirjaimellisesti 'Humanity muita kohtaan'. Sana on peräisin Etelä-Afrikkalainen ideologia. Ubuntu jakelu perustuu ja johtaa Mark Shuttleworth, omistajan Canonical Ltd. distro ilmestyi ensimmäisen kerran lokakuussa 2004.

Ubuntu perustuu Debian GNU / Linux-jakelun ja sen kehitys on suunnattu kohti käytettävyyttä ja helppokäyttöisyys ja asennus. Ubuntu on itse asiassa tullut suosituin Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä työpöytäkäyttäjille. Koska Ubuntu on Debian-pohjainen ja pakattu .deb, sen odotetaan olevan joustavampi.

Red Hat Enterprise Linux (RHEL), tai yksinkertaisesti Red Hat on tehnyt Red hattu Inc kaupallisiin tarkoituksiin. Siksi se ei ole ilmainen käyttää toisin kuin Ubuntu. Aluksi se oli nimeltään 'Red Hat Kaupalliset Linux', joka alun perin julkaistiin 31. maaliskuuta 2003. Pääasiassa markkinat se tavoitteet ovat yrityksille, koska se keskittyy palvelimiin, keskusyksiköt, ja supertietokoneiden.

Marc Ewing ja Bob Nuoret ovat perustajat Red Hat, entisen luojana distro. Myöhemmin, Young osti Ewing 'liiketoiminnan ja kaksi muodostivat sulautumisen. Vaikka Red Hat on luotu kaupallisiin tarkoituksiin, yhtiö sponsoroi Fedora hanke, joka on vapaasti käyttää ja muokata. Lyhyesti sanottuna, Fedora on Red Hat' s yhteisö distro .

Pakkaus muodossa, että Red Hat ja muut tuotteet käyttävät RPM-paketti johtaja ja se on ensimmäinen laatuaan käyttää tällaisia ​​pakkauksia järjestelmää. Se on tullut katalysaattorina muille, ja nyt suosittu Linux distros kuten Mandriva ja Yellow Dog.

Yhteenveto:1. Ubuntu on vapaasti käyttää, kun Red Hat ei.

2. Ubuntu käyttää dpkg (Debian) järjestelmäpakettiin taas Red Hat käyttää RPM paketinhallinnan.

3. Ubuntu pyrkii ensisijaisesti paremman käytettävyyden ja on tullut erittäin suosittu työpöytäkäyttöön. Red Hat, toisaalta, markkinoidaan yritysten käyttöön.

4. Red Hat on tiiviisti mukana Fedora, toinen suosittu laji Linux-jakelu.

5. Red Hat on tehnyt Red Hat Inc, joka perustuu Young ja Ewing, kun Ubuntu johtaa Shuttleworth, omistajan Canonical Ltd.