Ero XmlDocument ja XPathDocumentXmlDocument vs XPathDocument

XmlDocument ja XPathDocument kaksi nimiavaruuksien, joita käytetään käsiteltäessä XML-tiedostoja. Nämä kaksi käytetään luotaessa sovelluksia, jotka tarvitsevat kyky lukea tai kirjoittaa tietoja XML-tiedostoja. Suurin ero XmlDocument ja XPathDocument on lähestymistapa. XmlDocument on olio lähestymistapa. Objekti on luotu ja liittyvät tiettyyn tiedostoon, ja kohde on tarvittava ja toimintoja käsittelemiseksi mainitun tiedoston. Sen sijaan XPathDocument on data-lähestymistapaa. Se on yksinkertaisempi kuin XmlDocument mutta doesnt 't on se etu, tarjoama joustavuus XmlDocument.

Suurin haitta käyttää XPathDocument on sen kyvyttömyyttä muokata tiedoston sisällön. Se on kiinnitetty vain luku, ja ei ole mitään keinoa toimittaa muutoksia. XmlDocument voi muuttaa tiedoston sisältöä. Se voi myös lisätä uusia solmuja, poistaa jo olemassa olevia, ja jopa muuttaa määritteitä tiedoston. Toinen merkittävä haitta XPathDocument on sen kyvyttömyys luoda uusia asiakirjoja tyhjästä. Joten sinun täytyy varmistaa, että tiedosto on jo olemassa, ennen kuin yrität käyttää sitä kautta XPathDocument. XmlDocument doesnt 't ole tätä rajoitusta, ja se voi luoda asiakirjoja tyhjästä ja sitten lisätä sisältöä sen.

Huolimatta monista haittoja käyttämällä XPathDocument yli XmlDocument, on myös alueita, joilla käyttämällä olisi hyödyllistä. Yksinkertaisuus XPathDocument antaa sille hieman nopeuden etulyöntiasema XmlDocument. Tämän vuoksi, XPathDocument on usein edullista, kun lukeminen hyvin suuria tiedostoja. Ladataan nämä tiedostot XmlDocument voi kestää kauan ja tarjoaisi mitään hyötyä, jos ainoa toimenpide suoritetaan luetaan. Sillä kaikki muu tai yleiskäyttöön, se on parempi käyttää XmlDocument koska se on joustavampi ja sisältää enemmän ominaisuuksia. Esitys kustannus on myös pienempi ongelma käsitellessään pieniä tiedostoja ja on hyvin todennäköisesti mennä huomaamatta useimpiin sovelluksiin.Yhteenveto:

1. XmlDocument on olio malli taas XPathDocument on data-suuntautunut malli.
2. XPathDocument antaa vain lukuoikeus kun XmlDocument tarjoaa luku- ja kirjoitusoikeudet.
3. XmlDocument mahdollistaa uuden XML taas XPathDocument doesnt 't.