Ero SATA ja PATA SATA vs PATA

SATA (Serial ATA) ja PATA (Parallel ATA) ovat kaksi rajapintoja, joita käytetään yhteyden massamuistilaitteille kuten kiintolevyt ja optiset asemat. SATA on jatkoa PATA, joka on nyt vanhentunut. You 'd olla vaikea löytää PATA asemat paikallisen tietokoneen tallentaa, koska ne nyt varastossa SATA niistä.

On olemassa useita tekijöitä, jotka tekivät SATA paljon parempi PATA ja suurin yksi on nopeus. Maksiminopeus PATA on 133MB / s. Vertailun vuoksi ensimmäinen ja hitain versio SATA pystyy saavuttamaan siirtonopeus 150MB / s, kun taas kolmannen tarkistuksen pystyy neljä kertaa, että 600 Mt / s. Ei kaikki kiintolevyt pystyvät hyödyntää nopeutta mekaaninen asemat ovat suhteellisen hitaita. SSD (SSD) kykenevät paremmin käyttää SATA, koska se ei ole sama rajoitus. SATA ei anna pieni etu mekaanista kiintolevyä Poiketen NCQ. Tämä ominaisuus ryhmitellään järjestyksessä pyyntöjä, jotta kaikki kannat Platters pääsee vähiten kulkee.

Toinen piirre saat kanssa SATA on kyky poistaa tai liittää asemia ilman sammuttaa tietokone; tunnetaan kuuma kytkettävien asemia. Toisin PATA jossa tietokone on tunnustettava asemia boot, SATA ovat melko samanlaisia ​​kuin USB-asemat, jotka voidaan vaihtaa lennossa. Kuuma plug ominaisuus avannut SATA käytettäväksi ulkoisena liitäntä kuten USB. Tunnetaan myös nimellä eSATA, se tarjoaa paljon suurempia nopeuksia kuin USB ja sopii ulkoiset kovalevyt ja muut kannettavat massamuistilaitteiden.Toinen merkittävä ero näiden kahden välillä on kaapeleita, että he käyttävät. PATA käyttää hyvin tunnistettavissa leveä nauha kun SATA on johtoja, jotka ovat hieman yli sentin leveä. PATA kaapelit olivat painajainen hallita ja se estää ilmavirran kotelon sisällä. Pienempi kaapelit SATA tekevät tuulta työntää osaksi puolin tai kulmiin. PATA-kaapelit mahdollistavat kaksi asemaa voidaan liittää samaan kaapelin kautta master / slave järjestelyä. Tämä on hieman hämmentävää joillekin ihmisille kuin puseroita työskentelee siten, että taajuusmuuttaja tietää onko isäntä tai orja. SATA hylkää master / slave järjestelyä ja kukin kaapeli voidaan liittää yhteen asemaan.

Yhteenveto:

1. SATA on nykyinen standardi, kun PATA on jo vanhentunut
2. SATA on paljon nopeampi kuin PATA
3. SATA on varustettu NCQ kun PATA isn 't
4. SATA ovat kuumia kytkettävien kun PATA asemat eivät ole
5. SATA tarjoaa ulkoisen rajapinnan, kun PATA ei
6. SATA käyttää pienempää kaapeleita kuin PATA