Ero Raster ja VectorRaster vs Vector

Rasteri ja vektori on kaksi tapaa luoda ja tallentamiseen digitaalisia kuvia. Suurin ero rasteri ja vektori on, miten ne luovat lopullisen kuvan. Vector käyttää yhdistelmää primitiivinen muotoja, kuten ympyröitä, viivoja, ja käyrien luomiseksi lopullisen kuvan. Sen sijaan rasteri käyttää ruudukon jokaisen elementin verkkoon on oma väri. Aivot sitten halpaan ja sulautuu värit yhteen yhdeksi kuvaksi.

Raster on yksinkertaisesti parempi realistinen kuvia, kuten valokuvia, koska ei ole mitään keinoa saada kaikki, että yksityiskohtaisesti vektorin. Ei ole myöskään tapoja pyydystää kuvan suoraan vektori. Digitaalikameran anturit on järjestetty verkkoon, melko paljon kuin rasteri, ja jokainen anturi rekisteröi yksivärinen ruudukon.

Ensisijainen etu vektori on sen paljon pienempi tiedostokoko verrattuna rasteri. Se tarvitsee vain parametrien kukin muoto pikemminkin kuin yksittäisen tiedon kunkin pikselin. Se on myös paljon helpompi muokata vektori kuvia voidaan muokata parametreja kunkin muodon vaikuttamatta muihin osiin. Rasteri, et voi eristää osia, joten se on melko vaikea muokata elementin vaikuttamatta loput.

Toinen etu vektori on sen kyky mittakaavassa erittäin hyvin. Voit käyttää samaa kuvaa tulostaa kirjeen kokoinen kuva tai 100 jalka taulun ja silti yhtä yksityiskohtaisesti kuvan; kaikki reunat näyttää sujuvan. Rasterikartta doesnt 't on sama kyky. Jos aiot tehdä kovin suuria tulosteita, sinun on myös tallentamaan kuvan erittäin korkeilla resoluutioilla. Suurentaminen alhainen resoluution kuva tekisi yksittäisiä pikseleitä enemmän havaittavissa ja lopullinen tulostaa näyttäisi blocky .Editointi, on yleinen käytäntö sulautua vektori ja rasteri kuvat yhteen. On myös mahdollista muuntaa vektorin kuvan rasterin ennen sovelletaan toiseen rasterikuvan. Muuntaminen rasteri vektoriskeemaan ei ole mahdollista vaikka.

Yhteenveto:

Vektori käyttää primitiivinen muotoja kun rasteri käyttää verkkoja värejä
Raster on parempi valokuvien kuin vektori
Vektori johtaa tiedostojen kokoa verrattuna rasteri
Vektori voidaan helposti muokata, mutta ei rasteri
Raster hajoaa suurennus, kun vektori ei