Ero FTP ja TFTPFTP vs TFTP

File Transfer Protocol (tunnetaan myös FTP) on protokolla, joka on toteutettu, jotta vaihtaa tiedostoja TCP / IP-verkon C joka on Transmission Control Protocol ja Internet Protocol. FTP käyttää salasanan todennus käyttäjän luomia. Vaikka käyttäjäpohjaisia ​​salasanatodennusta toteutetaan yleensä, anonyymi käyttäjä on myös saatavilla kautta FTP-palvelimen.

TFTP (tunnetaan myös TFTP) on protokolla, joka on toteutettu, jotta siirtää tiedostoja samoin. Se määriteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1980, ja toiminnallisuus yksinkertaisen FTP-palvelimen. Koska sen yksinkertaisuus, se voidaan toteuttaa hyvin vähän muistia jätettä puolelta sen kotitietokoneen. Sellaisena sen alusta lähtien, TFTP käytettiin käynnistää tietokonetta tai reitittimiä. Tästä huolimatta se on myös hyödyllinen siirrettäessä pieniä datamääriä verkkojen välillä (eli IP-puhelin firmware).

Kuten mainittiin, FTP pääsee anonyymisti. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjä voi kirjautua tälle palvelimelle, jossa on 'anonyymi' huomioon annettava pikainen käyttäjätunnusta ja salasanaa. Useimmissa tapauksissa käyttäjä ilman suoraa tilin isäntätietokoneen kehotetaan käyttämään hänen sähköpostiosoitteen sijasta salasanan; kuitenkin, ei ole käytännössä mitään tarkastusta prosessi, joka tapahtuu kerran, että tiedot toimitetaan (kuten National Center for Biotechnology Information).

TFTP käytetään pääasiassa tiedostojen siirtämiseen (tai kirjoita niitä) etäpalvelimeen. Koska se on avoin protokolla, on pulaa turvallisuuden C eli se on erittäin vaarallista siirtää tiedostoja avoimessa palvelimelle Internetin kautta. Sinänsä TFTP käytetään yleensä vain yksityisen ja / tai paikallisia verkostoja. Valitettavasti ei ole olemassa todentamisprosessia, mikä ei salausta mekanismia, käyttöön. Seurauksena sen yksinkertaisuus, TFTP voi siirtää tiedostoja niin suuri kuin teratavun, ja sallii ylimitoitettu datapaketteja siirtää C, joka voi aiheuttaa suuria viiveitä tiedostojen siirto.Toisin TFTP, FTP-palvelimia on todennus ja salaus protokolla paikallaan. Kun tällainen pääsy on rajoitettu, FTP (FTP mail) palvelu voidaan toteuttaa, jotta kiertää ongelman rajoituksen. Tämä mahdollistaa pääsyn, mutta rajoittaa käyttäjän näkemästä hakemistoja tai muuttamiseksi komentoja.

Yhteenveto:

1. FTP on käyttäjä-pohjainen salasana verkkoprotokollaa käytetään siirtämään dataa verkon kautta; TFTP on protokolla, joka ei ole todentamisprosesseja.