Ero MAPI ja SMTPMAPI vs SMTP

Kun se tulee protokollia käyttää suhteen sähköpostiin käsittelyyn, on olemassa useita saatavilla siellä. Kaksi näistä protokollista ovat SMTP ja MAPI. Suurin ero SMTP ja MAPI on mitä näkökohta sähköposteja voi käyttää niitä. MAPI voidaan käyttää sekä lähettää ja vastaanottaa sähköposteja, koska se on pääsy kansioihin, kuten Saapuneet ja Lähtevät. Sen sijaan, SMTP käytetään ainoastaan ​​lähettää sähköposteja. Saadakseen sähköpostiviestejä, sinun on myös käyttää toista protokollaa, kuten POP tai IMAP.

MAPI aloitti Microsoftin protokolla käytettäväksi Outlook-ohjelmisto. Outlook saavuttanut suosiota yhdessä Microsoft 's Exchange-palvelimen, enemmän ja enemmän sähköpostiohjelmia myös sovittaa protokollan. Silti MAPI ei ole samalla tavoin laaja tuki, että SMTP nauttii. Oleminen ympäri lähes keksimisen jälkeen sähköpostit, kaikki asiakkaat käytön tueksi SMTP ja on oletusarvoinen protokolla useimmissa tapauksissa. SMTP on myös täysin riippumaton, kun se tulee asiakkaalle, voit muuttaa asiakkaiden vaikuttamatta toiminnallisuutta. kun MAPI, sinun täytyy muuttaa joitakin asetuksia, jos vaihtaa asiakkaita palvelimen ei tiedä että asiakas on muutettu.

Eräs edullinen ominaisuus MAPI on sen kyky automaattisesti tallentaa kopion lähetä sähköposteja sillä reitit kaikki sähköpostit läpi Lähtevät käyttäjän. SMTP, et saa tätä ominaisuutta sisäänrakennettu. Mutta voit silti saada saman toiminnallisuuden sisällyttämällä itse BCC tai jos palvelin on ohjelmoitu tallentaa kopion lähetti sähköposteja Lähetetyt-kansioon.Useimmille ihmisille, ei ole oikeastaan ​​mitään valita MAPI ja SMTP, koska se on usein sanelee yrityksen ja mitä järjestelmän he käyttävät heidän sähköpostipalvelimia. Niille, jotka käyttävät Outlookin ja Microsoft Exchange -palvelimen, on loogista käyttää MAPI koska se on kehitetty siltana näiden kahden. Muille ihmisille, jotka käyttävät muita sähköpostiohjelmia (ts Thunderbird) yhdistää moniin vapaa sähköpostipalvelimia (kuten Google 's Gmail), SMTP seisoo hyvä protokolla käyttää.

Yhteenveto:

1. SMTP käytetään vain lähettää sähköposteja, kun MAPI käytetään sekä lähettää ja vastaanottaa
2. SMTP nauttii enemmän laajaa kannatusta kuin MAPI
3. SMTP on täysin riippumaton asiakkaan muttei MAPI