Ero LDAP ja DatabaseLDAP vs. Database

Lightweight Directory Access Protocol (tunnetaan myös nimellä LDAP) on sovellus protokolla. Tätä protokollaa käytetään nimenomaan istä tietoja sekä muuttaa mainitun datan. Tämä suoritetaan käyttämällä hakemistopalvelut Cthat on, ohjelmisto, joka tallentaa, järjestää, ja tarjoaa pääsyn tietoihin, jotka on joka directoryC läpi kulkeva TCP / IP. Päätehtävänä tahansa hakemistossa on toimia joukko esineitä loogisesti ja hierarkkisesti järjestäytynyt attribuutteja Csuch kuin puhelinluettelo.

Tietokanta on yksinkertaisesti tietojen keruu, jolla on yksi tai useampia käyttötarkoituksia. On olemassa muutamia tapoja, joilla tietokannan kyetään luokiteltu. Yksi yleisimmistä on tietojen luonnehdinnasta suhteen tyyppistä sisältöä on listattu C; esimerkiksi bibliografiset, koko tekstin, numeerinen, tai kuvan. Toinen tapa, jolla tietokanta voidaan luokitella on erään tarkastelun tietokannan malleja tai tietokannan arkkitehtuurit. Tämä saadaan aikaan erityisen ohjelmiston järjestämällä tiedot tietokantaan mukaan mainittuun tietokantaan mallin. Yleisin tietokanta malli on relaatiomalliksi Cwhich on tietokanta mallia, joka perustuu ensimmäisen asteen predikaattilogiikka.

LDAP istunto lietsoi asiakas. Hän tekee tämän yhteyden LDAP-palvelimeen Cthis palvelinta kutsutaan Directory System Agent (tai DSA). Se on TCP-portin 389 oletuksena. Kun asiakas on kytketty LDAP-palvelimelle, hän lähettää operaatiopyyntö kyseiseen palvelimeen ja vastineeksi palvelin lähettää vastauksen (tai määrä vastauksia). Asiakas, ei kuitenkaan tarvitse odottaa vastausta, jotta voidaan lähettää seuraavaan pyyntö Cexcept joissakin tapauksissa. Palvelin voi päinvastoin, lähettää vasteita missä tahansa järjestyksessä. Palvelin on myös pystyy lähettämään 'Ei-toivottu Ilmoitukset' Cmeaning vastauksia, jotka eivät ole vastauksia pyyntöä (ennen yhteyden kertaa ulos, esimerkiksi).

On olemassa erilaisia ​​tietokannan arkkitehtuureja, jotka ovat olemassa, ja itse asiassa monet tietokannat käyttää yhdistelmää strategioita toimiakseen. Tietokannat muodostuvat ohjelmistopohjainen 'säiliöt'. Nämä säiliöt on suunniteltu nimenomaan kerätä ja säilyttää tietoa, jotta käyttäjille mahdollisuus hakea, lisätä, päivittää tai poistaa tietoja automaattisesti. Tietokanta ohjelmat on suunniteltu myös antaa käyttäjille mahdollisuuden lisätä tai poistaa tarvittavat tiedot. Tietokannat ovat yleensä taulukkomuodossa rakenteessa Cmeaning ne koostuvat rivejä ja sarakkeita.Yhteenveto:

1. LDAP on sovellus protokolla, joka kyselee ja muuttaa datan käyttämällä hakemistopalvelut; tietokanta on kokoelma tietoja tai muita käyttötarkoituksia.