Ero IDE ja EIDEIDE vs EIDE

Usein tietokone on paljon tekemistä rajapintoja, ja tyypillisin tietokoneen rajapinta harkita, on rajapinta tallennuslaite ja emolevyn 'tietokantaan.

IDE, lyhenne sanoista Integrated Drive Electronics, on esimerkki tästä rajapinnan. Oikeastaan ​​IDE on enemmän sopivasti nimitystä ATA / ATAPI-liitäntä, ja joskus, PATA. Sen kehitti Western Digital, viimeksi mainitun 'nimi. Kehitys tekniikka oli yhteistyössä Compaq Computer ja Control Data Corporation. Ennen nousu SATA (Serial ATA), IDE-liitäntä on standardi liitäntä tietokoneen varastointi laitteet.

Control Data Corporation vastasi valmistuksen kiintolevyn, kun se oli Compaq Computer jotka käyttivät aluksi koko järjestelmän. Kolme tietotekniikkaa elimet kehitetty kaikki näkökohdat, jotka menevät sen kanssa, kuten signaali protokollia, liitin laitteisto, ja niin edelleen. Ensimmäiset asemat, jotka olivat yhteensopivia käyttöliittymä tuli saataville vuonna 1986 (Compaq PC).

Suurin syy nimi 'Integrated Drive Electronics', johtuu yksityiskohtaisesti, että on integroitu taajuusmuuttajan. Johtuen tämä ominaisuus, ohjelmisto tietokoneeseen ei tarvitse esittää asemasta tietokoneeseen. Siten IDE on todellisuudessa harhaanjohtava; se ei ole standardin nimi, mutta tuli suosittu nimi kuitenkin. Sitä paitsi, kaikki tallennuslaitteet kuten kiintolevyjä, nyt myös logiikat niihin, jolloin IDE, koska kuvaava termi, ei mitään erikoista.

Käyttöliittymä hyödyntää IDE (Integrated Device Electronics) asemat lopulta standardoitu vuonna 1994, nimittäin ANSI-standardin X3. 221-1994, ja AT Attachment käyttöliittymä levyasemat. Sen jälkeen on erilaisia ​​parannuksia ja versiot standardi malli, se tunnettiin ATA-1.

Lähes samanaikaisesti, kun ATA-1 standardia oltiin, toinen parannettu ajon otettiin käyttöön Western Digital, ja keksi kuin EIDE, lyhyt Enhanced IDE. EIDE tiedot olivat edeltäjä ATA-2 standardia. Sen lisäksi Western Digital, muut yritykset myös muunnelmia oman, ja kutsui heidät eri nimellä '' Fast ATA ja Ultra ATA.

EIDE Termi oli oikeastaan ​​enemmän markkinoinnin ja brändin strategia, jota Western Digital, ja 'Fast ATAs ja Ultra ATAs' olivat kilpailun 'vastaus Western Digital' s markkinointi aikavälillä. Kuitenkin 'tehostettu' IDE ja 'nopeasti' ATAs pohjustettu uudempia ja parempia standardeja. Kaikki nämä ehdot olivat standardoitu alle ATA-2 standardia.Silti, Western Digital saavuttaa mitä he haluavat saavuttaa, koska 'EIDE' termi tuli suosituin kaikkien nimissä. On jopa luultavasti suositumpi kuin todellinen standardin nimi, ATA-2.

Yhteenveto:

1. IDE on alle ATA-1 käyttöliittymästandardi, kun EIDE on alle ATA-2.

2. IDE otettiin käyttöön vuonna 1986, kun taas EIDEs otettiin käyttöön 90-luvun puolivälissä 's.

3. IDE oli käyttämän termin Western Digital markkinoinnin brändin ja markkinoinnin hype seurasi valmistaja lopulta nimeäminen hieman parantunut IDE, kuten EIDE.