Ero Wikileaks ja OpenleaksWikileaks vs Openleaks

Vuodot ovat aina tuoneet kysymyksiä etualalle asiakirjoja, jotka on tarkoitus olla piilossa julkiselta 's silmissä. Wikileaks on sivusto, joka toi vuodot ja altistaa verkkomaailmaan. Vaikka Wikileaks on vielä kuuma juonittelua yli vapauttamaan luottamuksellisten Yhdysvaltain asiakirjoja, uusi sivusto, joka on käsitellä samaa materiaalia ilmoitettiin, se on nimetty Openleaks. suurin ero näiden kahden välillä jo nyt on toimintoja kuin suunnitelmat Openleaks on juuri julkistettiin vuoden 2010 lopussa ei ole toiminnallista site vielä kestäisi ainakin muutaman kuukauden enemmän ennen kuin on ylöspäin. Vaikka Wikileaks on kohdannut useita toiminnallisia vaikeuksia johtuen joidenkin yritysten peruuttamista tukea sivuston, se on edelleen toiminnassa ja vuotanut luottamuksellisia asiakirjoja ovat edelleen verkossa.

On myös olemassa operatiivinen eroja miten Wikileaks toimii ja miten Openleaks toimisivat. Wikileaks vastaanottaa vuotanut asiakirjoja ja ne tarkastaa sen julkaistavaksi niiden päällä. Ihmiset voivat sitten vierailemaan sivustolla ja lukea kaikki sisältö. Toisaalta, Openleaks ei aio isännöidä tiedostoja, jotka lähetetään niille. Pikemminkin he yksinkertaisesti tarkistaa kaikki materiaalit, jos ne ovat laillisia ja se välittää tiedot uutislähteet kuka pääsee yleisölle. Toimimalla porttina vuotanut asiakirjoja, pikemminkin kuin isäntä, Openleaks toivoo välttää tiukan tarkastelun että Wikileaks sai hallitukselta, että se vaikuttaa.

Myös syytä huomata, on se, että Openleaks takana on Daniel Domscheit-Berg, joka tunnetaan myös nimellä Daniel Schmitt. Daniel oli kerran toinen komento sisälle Wikileaks vieressä Julian Assange, mutta jätti sivuston eroista johtuen lausunnon, miten sivusto on tarkoitus toimia.Riippumatta ongelmia Wikileaks, ulkonäkö Openleaks varmasti helpompi vapauttaa luottamuksellisia asiakirjoja. Nämä sivustot pysyisi hallitusten, yritysten ja muiden organisaatioiden varpaillaan koskevat niiden varjoisia toimintaa. Koska, kuten Wikileaks on jo osoittanut, altistuvat asiakirjoja voi luoda valtava takaisku yleisen mielipiteen.

Yhteenveto:

1. Wikileaks on aktiivinen, kun Openleaks on vielä suunnitteluvaiheessa prosessissa
2. Wikileaks tarkastaa ja isännöi tiedostoja, kun Openleaks vain toimittavat tiedon uutislähteet