Ero prosessikyvykkyyttä ja Machine CapabilityProsessi Capability vs Machine Capability

Prosessikyvykkyyttä ja kone valmiudet ovat kaksi täysin eri aloilla. Prosessikyvykkyyttä on enemmän tuotteita ja tuotantoprosessin samalla koneella kyky viittaa enemmän koneita kuin keskittyä.

Prosessikyvykkyyttä on tilastollinen liikettä sekä arvio tuotteen ja sen tuotannon. Tavoitteena prosessikyvykkyyden on tietää, jos tuote ja sen valmistus voi olla mahdollista tai kestävää. Prosessikyvykkyyttä on erittäin riippuvainen tietoihin, erityisesti graafista tietoa, jota voidaan syöttää erikoistunut ohjelmisto, joka seuraa edistymistä olevasta tuotteesta suunnitelman toimitusvaihe. Ohjelmisto luo dataa sisäänmeno valvotuissa olosuhteissa ja muuttujia 24 tunnin ajassa.

Ennen kaikkea prosessi kyky on päätöksenteon välineenä. Tuote voidaan arvioida tai raivattu tuotantovaiheessa, voidaan soveltaa erilaisia ​​muutoksia tai peruutetaan tuotantoon.

Muuttujat, jotka vaikuttavat prosessi valmiudet ovat:

koneisto
Raaka-aineiden laadun
Aika
sähkö
Labor ja henkilöstö
tuotantoympäristössä

Muuttujia mitataan tässä prosessissa ovat seuraavat:

Tehokkuus ja prosessin tehokkuutta.
Tuotteen laatua.
Kustannukset ja voittoja liiketoimintaa varten.Tuote alkaa tuotteen suunnitelma tai ehdotus, jossa asiakas tekee tiettyä tuotetta. Asiakas yrittää rakentaa tuotteen mukaan sen tiedot ja lähettää sen projekti-insinööri, kuka suorittaa tutkimus tutkimus ja prosessikyvykkyyden testit. Testauksen jälkeen, tuotteen arviointi tehdään, jos tuote on toteutettavissa massa lisääntymiseen ja valmistus. Jos ei ole, tuote voi käydä läpi tarkistuksia tai peruutuksen.

Prosessi ominaisuudet myös auttaa määrittämään lopullinen hinta tuotteesta, ja se voi laajentaa tutkimus pakkaamista ja toimitusta vaiheissa tuotteen. Prosessi kyky voi sisältää erän testejä, prosessi, jossa se tutkii lajikkeiden tuotteiden välillä.

Samaan aikaan kone kyky viittaa kapasiteettiparametrit tietyn pala koneita. Muuttujia ovat määrän kuorman tai raaka-aineiden, maksimiteho koneen, kone 's nopeudella tuotannon aika yksiköiden välillä. Tärkein kapasiteetti tahansa koneessa on tuotantonopeus, koska yritykset laajennettuna haluavat koneita toimia tehdä kaikki tehtävät mahdollisimman vähän aikaa. Jos viive nopeus vaikuttaa tuotantolinjalla.

Kone- yleensä luetella kaikkia tiettyyn koneeseen 'kyvyistä käyttäjän käsikirja, mutta se on myös järkevää tarkistaa kolmannen osapuolen koneen kyky testi, jotta paras laatu kone työtä. Toinen hyöty kolmannen -party tarkastus on paljastaa todellisen laitteen käyttömahdollisuuksia ja havaitsemaan mekanismeja, jotka voivat ehkäistä tulevia ja mahdollisia ongelmia. Machine valmiudet voidaan tehostaa varusteet ja vuorottelevat osia.

Yhteenveto:

1. Prosessi valmius keskittyy koko prosessin tuottaa tuotteen suunnittelusta jakelureittien kun kone valmiudet keskittyy koneen ja sen kykyä toimittaa tuotantoprosessissa.
2. Prosessi ominaisuus on pohjimmiltaan arvio niistä tuotteen tai sen prosessia kone kyky on sama; se vain keskittyy tiettyyn koneeseen.
3. Prosessin valmiudet voidaan määrittää käyttämällä erikoistunut ohjelmisto, kun kone kyky määräytyy sen valmistajan tai kolmannen osapuolen arvioijan.
4. Prosessi kyky on hyvin riippuvainen tietoja, kun kone ominaisuus riippuu suorituskykyyn.
5. Prosessi ominaisuus ei ole epätasapainossa, kun koneiden suorituskykyä voidaan puolueellinen etenkin osa konetta 's valmistaja.