Ero Compiler ja tulkkiCompiler vs Tulkki

Ohjelmia kirjoitettaessa korkean tason kieli, tietokone ei voi ymmärtää sitä. Niin että se on käyttökelpoinen, sinun täytyy muuntaa sen joksikin että tietokone ymmärtää. Tässä on kääntäjiä ja tulkkeja tulevat, koska ne molemmat tekevät saman tehtävän. Suurin ero kääntäjä ja tulkki on, kun he suorittaa koodia. Tulkin, koodi suoritetaan saman tien tulkkauksen kulkee tulkitaan koodin tietokoneeseen. Vertailun vuoksi kääntäjä doesnt 't suorittaa koodin. Sen sijaan, se kirjoittaa valmiin koodi levy. Koodi kirjoitetaan levylle voidaan suorittaa milloin tahansa.

Suurin ero tulkin ja kääntäjän spawns toinen. Koska tulkki tarvitaan, kun ajat ohjelman, sinun täytyy olla tulkin asentaa, jos haluat suorittaa ohjelman laitteeseen. Tämä ei päde kääntäjä. Kun ohjelma on koottu, sinun tarvitsee vain käännetty ohjelman eikä kääntäjän tai alkuperäisen koodin.

Käytön etuna tulkin sijaan kääntäjä on kyky toteuttaa ohjelman tietokoneissa eri käyttöjärjestelmiä; koska sinulla on tarvittavat tulkki. Kun Ohjelmaa käännettäessä, olisi tietyn käyttöjärjestelmän vain ja se ei toimi toisia. Jotta se ajaa toisen käyttöjärjestelmän, sinun täytyy optimoida koodin että käyttöjärjestelmän ja koota uudelleen.

Huonona puolena käyttää tulkkia on lisätty yläpuolella. Tulkki tarvitsee jonkin verran laskentatehoa ja jokainen rivi koodia tulkitaan ajon aikana. Tämä ei pidä paikkaansa, kun on käännetty ohjelma koska käyttöjärjestelmä voi lukea sen suoraan ja suorittaa kunkin komennon. Ylimääräinen vaihe tulkita koodia tekee tulkitaan ohjelma ajaa huomattavasti hitaammin kuin käännetty koodi. Tulkki ei myöskään pysty hyödyntämään OS erityisiä optimointeja, jotka voivat antaa käännetty ohjelma toimii tehokkaammin.Valitsemalla välillä kääntäjä ja tulkki pitäisi riippua siitä, haluatko siirrettävyyden tai suorituskykyä.

Yhteenveto:

Tulkki suoraan suorittaa koodia, kun kääntäjä ei

Tulkki on oltava saatavilla kohdekoneen kun kääntäjä ei ole

Tulkattavasta ohjelma toimii useilla eri alustoilla, kun taas käännetty ohjelma voitti 't