Ero RTF ja TXTRTF vs TXT

RTF ja TXT kaksi tiedostomuotoja käytetään tallentamaan yksinkertaisia ​​asiakirjoja, jotka ovat pudonneet kelkasta hyväksi muita suosittuja formaatteja, kuten DOC. Suurin ero RTF ja TXT on niiden ominaisuus luettelo. RTF on paljon tehokkaampi kuin hyvin yksinkertainen TXT-muodossa. Ominaisuus luettelo RTF on erittäin toivottavaa, koska sen esitysasullisia arvoon.

Ensimmäinen luettelossa RTF ominaisuuksista on kyky muotoilla fontteja sen sisältöä aivan kuin ne olisivat mitä hiukkaspuhdistimen. TXT tiedostoja ei säilytä mitään sellaista muotoilua. Vaikka jotkut editorit ehkä muuttaa fontin tyyppiä, kokoa ja muita näkökohtia, kaikki muutokset häviävät, kun tallennat sen tekstitiedostoon.

Sama pätee, kun se tulee kappalemuotoiluja. Ainoa mitä voit tehdä tekstitiedostoja on sisentää tekstiä. RTF, voit yksilöllistää kohdat vasen, keski, oikea, ja jopa perusteltua. Linjaus on hyvin tärkeä dokumenteissa koska se luo mukavampaa ja järjestäytyneen näköinen asiakirja.

Toinen piirre puuttuu TXT on kyky luoda luetteloita onko numeroituja tai luettelomerkeillä. RTF voidaan helposti luoda ja muotoilla nämä luettelot tiedostoon. Vaikka TXT tiedostoja voi luoda luetteloita, voit silti manuaalisesti tehdä sen sisentämällä merkinnät ja käsin laittamalla numeroita tai luettelomerkkiä sitä.Lopuksi RTF-tiedostot pystyvät upottamisen kuvien. Tämä ominaisuus on suhteellisen rajalliset, minkä tyyppisiä kuvia, jotka voidaan upottaa. Mukana on myös kysymys joidenkin RTF lukijoiden ei pysty lukemaan upotetun kuvan. Mutta jos lukija voi 't näyttää kuvan, sen ei' t rikkoa rtf; Tekstin olisi edelleen näkyvissä sans kuvan.

RTF on oma formaatti, jonka kehitti Microsoft. Avoimuuden puute Microsoftin on vaikeuttanut muiden kehittäjien sisällyttämään muotoon omiin tekstinkäsittelyohjelmat. TXT on hyvin yksinkertainen ja suoraviivainen. Kirjaimellisesti, kaikki tekstinkäsittelyohjelmat kykenevät lukemaan mitään tekstitiedosto.

Yhteenveto:

1. RTF on paljon enemmän ominaisuuksia kuin TXT.
2. RTF pystyy perus fontin muotoilua samalla TXT isn 't.
3. RTF pystyy kappalemuotoiluja taas TXT isn 't.
4. RTF kykenee luomaan luetteloita taas TXT isn 't.
5. RTF-tiedostot voivat sisältää kuvia samalla TXT ei.