Ero AHB ja AXIAHB vs AXI

AHB on Advanced Korkean suorituskyvyn Bus ja AXI on Advanced Extensible Interface. Sekä ABH ja AXI ovat Bus mestareita, jotka ovat todella erilaisia ​​monin tavoin.

Kun Advanced Tehokas Bus on yksikanavainen Bus, Advanced Extensible Interface on monikanavainen Bus. AHB on myös yhteinen linja taas AXI on luku / kirjoitus optimoitu linja.

Vuonna AHB, kukin linja Masters muodostaa yhteyden yksikanavainen jaettu väylä. Toisaalta, väylän master AXI muodostaa yhteyden Read datakanava, Read osoite kanava, Kirjoita datakanava, Kirjoita osoite kanava ja Kirjoita vastaus kanava.Toinen ero, joka on huomannut, että Bus vasteajat AHB alkaa alhaisempi AXI. AHB alkaa 16 Byte liiketoimet jos sillä AXI alkaa 64 Byte liiketoimet. Se voidaan myös nähdä, että AHB Bus käyttöaste on korkeampi kuin AXI käyttöä. Lisäksi Advanced Extensible Interface käyttää noin 50 prosenttia enemmän valtaa, mikä tarkoittaa, että AHB on reunan yli.
Advanced Extensible Interface on kolmannen sukupolven Advanced Microprocessor Bus Architecture käyttöliittymä. Jotkut ominaisuudet AXI incude oma osoitteensa / ohjaus ja data vaiheet, räjähtää pohjainen liiketoimet start osoite myönnetty tuki unaligned tiedonsiirtoa käyttäen tavun välähtää, helposti lisäämällä rekisterin vaiheissa tarjota ajoitus sulkeminen ja antaminen useiden jäljellä osoitteita. AXI, joka sopii nopea sub mikrometrin interconnect, koskee lähinnä korkea kellotaajuus järjestelmä suunnittelee ja korkean suorituskyvyn.
Jotkut ominaisuudet Advanced Korkean suorituskyvyn Bus sisältää yhden reuna kellon protokolla, useita linja Masters, split liiketoimet, liukuhihnaoperaatiot, räjähtää siirrot, ei-tristate toteuttamista ja suurten linja-leveyksiä.

Yhteenveto
1. AHB on Advanced Korkean suorituskyvyn Bus ja AXI on Advanced Extensible Interface.
2. Kun Advanced Tehokas Bus on yksikanavainen Bus, Advanced Extensible Interface on monikanavainen Bus.
3. AHB, kukin linja Masters muodostaa yhteyden yksikanavainen jaettu väylä. Toisaalta, väylän master AXI muodostaa yhteyden Read datakanava, Read osoite kanava, Kirjoita datakanava, Kirjoita osoite kanava ja Kirjoita vastaus kanava.
4. AHB on myös yhteinen linja taas AXI on luku / kirjoitus optimoitu linja.
5. Linja vasteajat AHB alkaa alhaisempi AXI.
6. Advanced Extensible Interface käyttää noin 50 prosenttia enemmän valtaa, mikä tarkoittaa, että AHB on reunan yli.