Ero URL ja IP-osoiteURL ja IP-osoite

Jotta voitaisiin löytää mitä haluat Internetissä, sinun täytyy olla osoitin, mistä se löytyy. URL-osoitteita (Uniform Resource Locator) ja IP-osoitteet ovat vain tunnisteita käytetään tähän tarkoitukseen. Suurin ero URL ja IP-osoite on mitä ne viittaavat. IP-osoitteen pohjimmiltaan viittaa tietokoneeseen, onko se on fyysinen laitteisto tai virtuaalinen kuten tapauksessa jaetun hosting. Vertailun vuoksi tyypillinen URL sisältää käytettävä protokolla (eli HTTP, FTP), verkkotunnus tai IP-osoite, polku, ja valinnainen fragmenttitunnistinta. On selvää, nähdä, että IP-osoite voi olla osa URL, vaikka se on yleisempää nähdä verkkotunnus sijasta IP-osoitteen.

Koska suurin osa URL käyttö on verkkotunnus sijasta IP-osoitteen, on tarpeen käsitellä pyynnön kautta Domain Name Server (DNS), jotta muuntaa toimialueen nimen IP-osoitteen. Ilman DNS, pyyntö epäonnistuu, kun tietokone ei voisi löytää isäntä. Kehittäminen URL johtui siitä, että IP-osoitteet ovat paljon vaikeampi muistaa kuin sanat, jotka liittyvät sivuston 's sisältöä tai tarkoitusta.

Yksi asia, että internet on edessään nyt on nopea ehtyminen IP-osoitteen altaan takia nopean kasvun internetin. Siksi IPv6 kehitettiin enimmäismäärän korottaminen IP-osoitteita, joita voidaan käyttää. Toisaalta, ei ole käytännössä mitään rajaa useita mahdollisia URL-osoitteiden, koska ei ole rajoitusta nimi. Se on myös hyvin tavallista suurempia sivustoja on useita URL-osoitteita osoittavat samassa paikassa, jotta niiden käyttäjät eivät harhaan ihmisiä, jotka saattavat rekisteröidä samanlainen verkkotunnus.Yhteenvetona kaikki ylös, URL on kattavampi osoitin mitä haluat internetissä ja jos todetaan. IP-osoite on vain osoitteen tietokoneessa. Joissakin tietokoneissa voi olla oletustoimintaa kun näytetty ja kirjoittamalla IP-osoitteen selaimen tulisi välittömästi käyttää HTTP-protokollaa ja siirry hakemistosivulle sivuston.

Yhteenveto:

1. IP-osoite vain määrittää sijainti kun URL määrittää sijainti, protokolla, ja erityisiä resursseja
2. URL vaatii DNS-palvelin kun IP-osoitetta doesnt 't
3. URL-osoitteet ovat rajattomat, kun IP-osoitteet on rajoitettu