Ero TCP ja SCTPTCP vs SCTP

TCP (Transmission Control Protocol) on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja se on antanut meille protokolla siirtää tiedot yhdestä paikasta toiseen meidän tietoverkkoihin. Huolimatta menestyksestä, TCP on myös monia rajoituksia. SCTP (Stream ohjaus Transmission Protocol) tekee kaiken, TCP tekee samalla lisäämällä uusia ominaisuuksia, jotka TCP doesnt 't ovat.

Ensimmäinen ominaisuus, joka SCTP lisää yhdistelmä on multi-homing. Multi-homing mahdollistaa kahden päätepisteen yhteyden julistaa useita liitäntöjä (IP-osoitteita). Tarjoaminen ja vaihtoehtoisen reitin tiedot näin nykyisen käyttöliittymän epäonnistuu jostain syystä. Siirto yhdestä käyttöliittymästä toiseen on saumatonta; Näin ollen yhteys ei katkea.

Toinen ominaisuus on multi-streaming. Sen sijaan, että käytetään yhden datavirran, SCTP voi luoda useita virtoja, joita voidaan käyttää itsenäisesti. Tämä doesnt 't todella parantaa nopeutta väliaineen mutta se sallii datan saapua samanaikaisesti, minimoimalla odotusaika sivujen täysin ladata. Tämä ominaisuus estää myös ohjaus paketteja saamasta estetty datapaketit, kuten mitä tapahtuu yleensä TCP; mikä parantaa data ohjaus.

TCP on hyvin altis palvelunestohyökkäykset, joka lukitsee resursseja palvelimen ja estää muita käyttämästä sitä. Sen sijaan TCP 's 3-suuntainen kättely aloittamista, SCTP käyttää 4-suuntaisen kättelyn joka osoittaa resurssit loppupuolella koko kättely. Tämän vuoksi SCTP s ei alttiina DoS hyökkäyksiä.

Data TCP tulee paketteina. Paketteja on tietty koko ja pitkä virta jaettaisiin sopimaan taas lyhyet liitetään yhteen. Tämä tarkoittaa, että sanoma kehystys on oltava sovellustasolla tunnistaa varmuudella erillisiä viestejä. SCTP toteuttaa viesti kehystys ja jokainen viesti olisi aina samankokoisia kun se tulee ulos kuin se tuli.Lopuksi SCTP on tehnyt toimitus tilaus vapaaehtoista. Toimitus tilaaminen on tarpeen monissa tapauksissa. Että 'Siksi se on pakollinen TCP. Mutta tietyissä tapauksissa, joissa tilaus ei tarvita, resurssit voidaan vapauttaa poistamalla tämä ominaisuus. SCTP tuo joustoa juuri kuhunkin tilanteeseen lisävarusteena tilata toimituksen.

SCTP on, monin tavoin, ylivoimainen TCP. Mutta koska meidän pitkäaikainen käyttö TCP, se on melko vaikea siirtyä ylivoimainen yhteen. Kuitenkin edut SCTP vähitellen kiinnittää huomiota ja käyttäjille.

Yhteenveto:

1. SCTP on parempi monen homing kuin TCP
2. SCTP on monen streaming taas TCP doesnt 't
3. SCTP on aloittamisesta suojaa samalla TCP doesnt 't
4. SCTP on viesti kehystys samalla TCP doesnt 't