Ero Bluetooth 2. 0 ja Bluetooth 2. 1Bluetooth 2. 0 vs Bluetooth 2. 1

Useimmat ohjelmistot kulkee version 1, 2, 3, ja niin edelleen. Bluetooth menee versio 2. 0 2. 1, jotkut saattavat harkita muutoksia erittäin vähäinen. Se olisi totta, koska ei ole muutosta nopeuden tai uuden ominaisuuden lisätä Bluetooth. Muutokset Bluetooth 2. 1 olivat ainoastaan ​​parannuksia ominaisuuksia, jotka sillä jo on. Suurin ero näiden kahden välillä on lisäys Secure Simple Pairing (SSP) Bluetooth 2. 1. Tämä lisäys vähentää vaiheiden määrää tarvitaan parittaa kaksi laitetta samalla kun se vielä varmempi.

On olemassa useita tapoja liittää laitteita SSP mutta kaksi seisoo pois joukosta. Ensimmäinen nimeltä 'yksinkertaisesti toimii' vaatii hyvin vähän tai ei lainkaan käyttäjän toimia. Toinen, nimeltään OOB, käyttää NFC (Near Field Communication) vaatii koskettaa kaksi laitetta yhteen tai laita ne hyvin lähellä, jotta laiteparin.

Sen lisäksi parannuksia pariksi, Bluetooth 2. 1 esittelee Extended Kysely Response (EIR). Ominaisuus, joka auttaisi sinua suodattaa laitteita, jotka näyttäisi listaa kun yrittää löytää tietyn laitteen. Turvallisuus on myös parannettu 2. 1. Bluetooth 2. 0 salaus on valinnainen ja voidaan jopa poistaa käytöstä. Ja 2. 1, salaus on pakollinen kaikille yhteyksille syrjään Service Discovery Protocol. Kyky automaattisesti päivittää salaus on myös lisätty, jotta yhteys on aina turvallista.Lopuksi Bluetooth 2. 1 muuttanut tapaa, jolla laite lähettää ja vastaanottaa tietoja muista laitteista. Nämä muutokset mahdollistavat Bluetooth lähetin poistamista käytöstä paljon nopeammin, mikä säästää enemmän tehoa ja silti lähettävät saman määrän tietoa. Virran tarvitsemia 2. 1 laite tiedonsiirtoon olisi noin viidesosa joka tarvitsema 2. 0 laitetta. Tämä ei voi olla sellainen suurvaltana säästöjä matkapuhelimilla, joissa Bluetooth on käytetty muutamia kertoja päivässä parhaimmillaan. Mutta laitteet, kuten näppäimistöt ja hiiret, joiden Bluetooth lähettimet pysyä paljon kauemmin, virransäästö tarkoita, että sinun ei olisi muuttumassa akkuja niin usein.

Yhteenveto:

1. Bluetooth 2. 1 lisätään nopeammin ja helpommin pariksi menetelmää ole käytettävissä Bluetooth 2. 0
2. Bluetooth 2. 1 esittelee EIR, ominaisuus ei löydy Bluetooth 2. 0
3. Bluetooth 2. 1 on parempi laite turvallisuus verrattuna Bluetooth 2. 0