Ero DLL ja EXE NetDLL vs EXE Net

Kun ohjelmointi .NET, sinulle annetaan valinta, jos haluat tehdä EXE tai DLL. Nämä kaksi molemmat sisältävät koodia, mutta on eroa DLL ja EXE, miten ne toimivat. EXE tarkoittaa suoritettavan, mikä tarkoittaa, että se on out-prosessi palvelimen. Jos suoritat EXE, se luo oman kierre ja resurssit varataan sitä. Sen sijaan DLL on in-prosessi palvelin, mikä tarkoittaa, että et voi ajaa DLL-tiedosto omasta. Käynnissä sovellus kuormia ja vaatii DLL jotta hyödyntää tallennettu koodi sitä.

Päätarkoituksena DLL on niin, että voit lokeroida ohjelman. Tämä vähentää monimutkaisuutta ja helpottaa paikantaa ongelmia. Jos laittaa kaikki koodi yhdeksi suoritettavan, se olisi melko suuri ja veisi jonkin aikaa ladata. Saat myös hyötyä uudelleenkäytettävyys jos käytät DLL. Sano esimerkiksi, että olet koodi, joka vie tiedoston uusi formaatti, jos laittaa että DLL, voit käyttää tätä toimintoa juuri mitään ohjelmaa teet. Jos asiakirja on asetettu sisälle EXE sijaan, vain että sovellus voi käyttää sitä, koska toiminto voitti 't näy muille. Joten yleiskäyttöön tehtäviin käyttäen DLL on erittäin edullinen.

Kun koodaus ohjelman Net, sinun täytyy olla suoritettavan koska se olisi yksi, joka suorittaa käyttäjän toimesta. EXE tiedosto on tärkeää, sillä se toimisi saapumisen tai lähtöpisteen ohjelmaa. Voit olla niin monta DLL kuin haluat. Useampi kuin yksi EXE ei todellakaan suositeltavaa, koska ne kukaan ei voi hyödyntää muita.DLL ovat erittäin hyödyllistä, jos ohjelma on paljon tai tehdä melko monimutkaisia ​​ja suuria sovelluksia. Mutta jos olet juuri tekemässä yksinkertainen ohjelma käyttäen DLL ei ole välttämätöntä. Pidä koodi yhdessä EXE on yksinkertaisempaa ja helpompaa.

Yhteenveto:

EXE on suoritettava, kun DLL on in-haastemiehen

DLL ovat uudelleenkäytettäviä vaikka EXEs eivät

Sinun tulee olla vain yksi EXE mutta voi olla useita DLL