Ero SMTP ja IMAP SMTP vs IMAP

SMTP, joka on lyhenne sanoista Simple Mail Transfer Protocol yhdessä IMAP (Internet Message Protocol) ovat kaksi mekanismeja, joita käytetään lähettää ja vastaanottaa sähköpostiviestejä. Tärkein ero näiden kahden välillä on funktio, joka niillä. SMTP on protokolla sähköpostin lähettämiseen onko asiakkaalta tai palvelimien välillä lisäystarkoituksessa sähköpostin kohti aiottuun kohteeseen. Vertailun IMAP on protokolla, joka käsittelee hallintaan ja hakemiseen sähköpostiviestejä palvelimelta. Joten jos käytät sähköpostin, olet todennäköisesti käyttävät molempia protokollia, vaikka et 'tiedä sitä.

Toinen keskeinen ero SMTP ja IMAP on, jos sitä käytetään. IMAP käytetään vain välillä asiakas, joka on noutaa sähköpostin ja palvelin, jossa sähköpostit tallennetaan. Sen sijaan, SMTP käyttää asiakas lähettää sähköposteja palvelimelle, mutta sitä käytetään myös palvelimien työntää sähköpostin toiselle palvelimelle; erityisesti silloin, kun lähettäjä ja vastaanottaja eivät tilata saman palveluntarjoajan.

IMAP on vain yksi monista protokollia hakemiseksi sähköpostia, toinen on POP3. Nämä kaksi ovat suosituimpia protokollia hakemisessa sähköpostin IMAP ollessa tehokkaampi kahdesta. Mutta koska ennen tuen POP3 vanhemmissa laitteissa, se on edelleen laajalti käytössä. SMTP on kiistatta yleisin protokolla lähettää sähköposteja. Vaikka on olemassa muita lähtevän sähköpostin protokollat, SMTP on suosituin ja laajalti käytetty.Saat selainpohjainen sähköpostipalvelut, ei todellakaan ole tarvetta sotkea tai edes tietää protokolla käytössä tai tarkka käytetyt osoitteet näitä protokollia. Tietäen nämä tiedot tarpeellinen vain, jos käytössä on toinen asiakas, kuten Microsoft Outlook tai Mozilla Thunderbird lähettää ja vastaanottaa sähköposteja. Riippuen palveluntarjoajille, saat kaksi asiaa osoitteet; yksi SMTP ja toinen joko IMAP tai POP3. Nämä osoitteet on määritetty oikein omalle asiakas tai et voi vastaanottaa sähköposteja, lähettää sähköpostia, tai molempia.

Yhteenveto:

1. SMTP käytetään lähettää sähköposteja, kun IMAP käytetään hakemiseen sähköpostit
2. SMTP käytetään palvelimien välillä, kun IMAP käytetään vain asiakkaan ja palvelimen välillä