Ero Enable ja Ota Secret salasanaOta vs Ota Secret Salasana

Ciscon laitteet, on olemassa useita tapoja, joilla voit suojata resursseja käyttämällä salasanoja. Kaksi yleistä tapaa saavuttaa tämä on kautta mahdollistaa salasana komento ja mahdollistaa salainen salasana komennon. Suurin ero mahdollistaa ja mahdollistaa salaisuus on salaus. Kanssa mahdollistavat, salasana annat tallennetaan vain tekstiä ja ei ole salattu. Kanssa mahdollistaa salainen salasana, salasana on todella salattu MD5. Yksinkertaisimmassa mielessä, jotta salaisuus on turvallisempi tapa.

Cisco, on mahdollista katsella tallennettuja salasanoja, koska ne ovat osa asetustiedostoa. Niitä katseltaessa, näet todellisen salasanaa, jotka sinun täytyy syöttää kanssa mahdollistaa salasanalla. Sama myös paljastaa salasanan tekemät mahdollistaa salaisuus. Mutta se on salatussa muodossa, eikä niitä voida kirjata salasanan sen nykyisessä tilassa.

Vaikka toiminnon avulla salaisuus on suhteellisen turvallisempaa kuin ottaa salasanan, se ei ole uncrackable. Oikeastaan ​​se on suhteellisen helppo murtaa salattu salasanan avulla salaisen etsimällä opetusohjelmia ja työkaluja verkossa. Se 'on vain asia tietää, mitä olet tekemässä ja joilla on oikeus resursseja sen toteuttamiseen. Niinpä kykenevä henkilö, sekä mahdollistavat ja mahdollistaa salainen voi estää pääsyn, mutta lisää vain pieni määrä viive.On tapauksia, joissa käyttöön ja mahdollistaa salaiset ovat tarpeeksi hyviä rajoittamaan pääsyn laitteisiin. Mutta silloin kun et todellakaan halua estää pääsyn, se on parasta käyttää toista komento 'palvelua salasanalla salaus', koska se on turvallisempi. Se silti salaa salasanan, että annat, mutta monimutkaisempi algoritmi, joka on lähes mahdoton murtaa työkaluja ja laskentateho, joka on yleisesti saatavilla nykyään.

Yhteenveto:

1. Ota salainen salaa salasanan, kun käyttöön ei
2. ottaa salasanan voi nähdä komennolla taas mahdollistaa salainen salasana ei