Ero Cache ja BufferCache vs Buffer

Sekä välimuisti ja puskurin ovat väliaikaisen varastoinnin aloilla, mutta ne eroavat monin tavoin. Puskuri esiintyy pääasiassa ram ja toimii alueella, jossa CPU voi tallentaa tilapäisesti, esimerkiksi tietojen tarkoitettu muiden tulostuslaitteiden lähinnä kun tietokone ja muut laitteet ovat eri nopeuksilla. Näin tietokone voi suorittaa muita tehtäviä. Cache, toisaalta, on nopea varastointi alue, joka voi olla osa keskusmuistin tai muun erillinen alue kuin kiintolevy. Nämä kaksi menetelmää välimuistiin kutsutaan muistin välimuistiin ja levyn välimuistia vastaavasti.

Varmistaakseen nopea, välimuisti on valmistettu staattinen ram sijaan dynaaminen ram käytetty toinen osa muistia, koska tämä on hitaampaa. Tätä aluetta käytetään tallentamaan tietoa, joka onnistuu lähes kaikki ohjelmat, kun ne ovat käytössä, ja tämä tekee sen nopeammin sijaan etsivät näitä tietoja levyltä joka kerta ohjelma on käynnissä, koska tämä olisi paljon hitaampaa. Puskuri koostuu tavallisten ram käynnissä tietokoneessa, ja se pitää kirjaa muutoksia tapahtuu käynnissä olevan ohjelman tallentamalla väliaikaisesti ne ennen kuin muutokset lopulta tallennetaan levylle, esimerkiksi sana jalostajat, jos tehtävä kirjoitetaan on ensin puskuriin tallennettujen ja tekstinkäsittelyohjelma myöhemmin päivittää tiedoston levyn kanssa puskurin sisältö.

Puskuria käytetään enimmäkseen input / output prosesseja, esimerkiksi tulostus. Kun yksi lähettää asiakirjat tulostetaan tulostimeen, tiedot tallennetaan puskuriin, ja tulostin voi sitten käyttää tätä tietoa omalla tahtiin, ja tämä vapauttaa CPU suorittaa muita tehtäviä. Puskuria käytetään myös silloin, kun palava tietoa levyjen, joissa tiedot voidaan polttaa ensin tallennetaan puskuriin, josta se siirretään sitten levyn polton aikana. Cache käytetään useimmiten aikana lukemisen ja kirjoittamisen prosesseja tärkein levy, jotta prosessi nopeuttaa tekemällä vastaavia tietoja käytetään eri ohjelmia helposti.Cache voi olla joko osa ram tai levy. Kun tärkein levy käytetään välimuistin, prosessi kutsutaan levyn välimuistia, ja tämä toimii myös muistin välimuistiin jossa viimeksi käytetyt tiedot on tallennettu levyn välimuistiin. Jos käynnissä olevan ohjelman haluaa käyttää tietoja levyn, se ensin tarkistaa levyn välimuisti ja vain tarkistaa levyn, jos vaadittavia tietoja ei ole käytettävissä levyvälimuistin. Tämä tekee tietojen saatavuutta prosessin paljon nopeammin, koska päästä se levyltä on paljon hitaampaa. Puskuri voi olla vain osa ram.

Yhteenveto:

1. Cache on nopea varastoalueella, kun puskuri on normaali tallennusalue ram väliaikaiseen varastointiin.
2. Cache on valmistettu staattinen ram, joka on nopeampi kuin hitaammin dynaamisen ram käytetään puskuria.
3. puskuri käytetään enimmäkseen input / output prosesseja, kun välimuisti on käytetty lukemisen ja kirjoittamisen prosesseja levyltä.
4. Cache voi myös olla osa levylle kun puskuri on vain osa ram.