Ero XHTML ja HTML5XHTML vs HTML5

Kuten nimi ilmaisee, HTML 5 on viides tarkistaminen HTML. HTML on koodaus kieli, jota käytetään kehittämiseen verkossa skriptejä. HTML viittaa Hyper Text Markup Language ja sitä käytetään kehittämisessä verkkokomentosarjat ja on yksi varhaisimmista kielten kehitetty. XHTML toisaalta on kieli, jota käytetään myös kehittämisessä web-sivuja. Se tarkoittaa Extensible Hyper Text Markup Language ja on hybridi, joka siltojen välinen kuilu HTML 5 ja XML. Päätehtävänä XHTML on mahdollistaa joustavat näytöt netissä eri laitteille. XHTML siis viittaa HTML 5 on määritelty soveltamisalaan XML-sovellus. Mitä eroja nämä kaksi ohjelmointikieliä tarjota?

Päätehtävänä HTML 5 on mahdollistaa selaimet lukea HTML 5 osia, jotka on kirjoitettu tunnisteet ja muuntaa sisällön tunnisteet visuaalista sisältöä, että loppukäyttäjä voi katsella. Tunnisteet kehitetään takana loppuun sivusto auttaa näytössä sisällön kiinnostava. Tunnisteet HTML 5 käytöt mahdollistavat näytön tekstiä, kuvia ja videota auttavat näytön hämmästyttävä verkkosivu. XHTML toisaalta on markup language joka laajennetaan HTML 5. Tämä tarkoittaa sitä, että HTML kieli on määritelty XHTML XML sovellus. Nimitilat että XHTML käyttää vastaavat HTML-kieleen.

Ensimmäinen ero, joka on katsottu välillä XHTML ja HTML on, että XHTML voidaan sanoa olevan hybridi kieli, joka yhdistää HTML XML. HTML5 toisaalta on vasta viides versio alkuperäisestä HTML 5. Markup edustusta välillä XHTML ja HTML 5 eroavat toisistaan ​​ja tämä on hyvin erikoinen asia, joka erottaa hinata.

Toinen ero näiden kahden välillä on, että XHTML kantaa paljon samankaltaisuutta sen ja HTML 4. 0, kun HTML 5. 0 on todellakin eroaa edeltäjistään ja siten ole millään tavoin samankaltaisia ​​XHTML. Kun se tulee olemaan tiukkoja seuraavissa vahvistettujen sääntöjen, XHTML on erittäin tiukka, että sinun täytyy sulkea kaikki tagit, jotka on avattu tunnisteiden töihin. HTML 5 on väljempi ja mahdollistaa joidenkin liikkumavaraa virhe.

HTML on myös lievempiä rajoituksista, kuten pesiviä tunnisteita jo auki tunnisteita. XHTML ehdottomasti määrittää, mitkä tunnisteet voidaan sisäkkäin sisällä tunnisteita. Parsing vaatimukset HTML lainataan XML taas HTML 5 käyttää omia jäsentämiseen vaatimukset. XHTML vaaditaan yksi manuaalisesti julistaa nimitilan taas HTML 5, tämä vaatimus ei ole välttämättömyys.

Määritteiden tarvitaan myös XHTML kirjoitettaessa käsikirjoituksen ja kirjoita elementtejä. Nämä tyylimääritteet kuitenkaan ei tarvita HTML 5 eri käsikirjoituksen ja tyyli elementtejä. XHTML hyödynnetään pitkä doc tyyppi taas HTML 5 Hyödyntää \u0026 lt;! DOCTYPE html \u0026 gt; . On myös tärkeää huomata, että toisin kuin mahdollisuus käyttää DTD url XML doctype, HTML ei tule tällaista vaihtoehtoa, ja se on pakollista käyttää sitä.

Yhteenveto

HTML 5 on tarkistus HTML mikä tarkoittaa Hyper Text Markup LanguageXML tarkoittaa Extensible Hyper Text Markup Language

XHTML on silta HTML ja XML

XHTML ja HTML 5 läsnä eri tapoja, joiden avulla markup voidaan esittää

XHTML samanlainen HTML 4. 0 mutta samanlainen HTML 5 0

Kaikki tagit, että on avattava HTML on suljettava.

HTML 5 on lievempiä sen vaatimukset koodaus vastakohtana XHTML