Ero DOS ja UNIXDOS vs UNIX

Nykypäivän 's modernia tietojenkäsittely maailma, nähdä tekstipohjainen käyttöliittymä voi olla melko pelottava. Monet ihmiset voivat' edes kertoa toisistaan. DOS ja UNIX kaksi käyttöjärjestelmistä pääasiassa tekstipohjaisia. Vaikka ne saattavat näyttää samanlaisilta, on olemassa paljon eroja. Let 's alkajaisiksi GUI. DOS doesnt' t omaa GUI niin olet rajoitettu komentoriviltä. Sen sijaan UNIX voi olla GUI aivan kuten useimmat Linux variantteja. Useimmat ihmiset, jotka ovat UNIX asetelmia luovuttava GUI suorituskyvyn maksimoimiseksi.

Ensisijainen etu UNIX yli DOS on sen turvallisuus. Vaikka se suuresti lisää monimutkaisuutta käyttöjärjestelmä, se on välttämätöntä käyttöjärjestelmä, joka käytetään pääasiassa palvelimena. DOS oli tarkoitus olla käyttöjärjestelmä henkilökohtaisten tietokoneiden ja uhrataan turvallisuuden helpottaa käyttöä.

On olemassa pari käytön eroista DOS ja UNIX. Ensimmäinen ero on kyse herkkyys UNIX mutta ei DOS. Joten UNIX, tiedostot example.exa ja Example.exa voivat olla samassa kansiossa, mutta ei DOS. Niin kauan kuin nimen on samat merkit, ne katsotaan samanlaiseksi DOS. Toinen, ja vähemmän välillisiä kaksi, on käyttää viiltää. DOS käyttää kenoviivoja (\\) erottamaan hakemistoja. Sen sijaan, UNIX käyttää vinoviivoja (/) sen hakemistorakenteen. Nämä ovat vain asioita muistaa, jos olet perehtynyt tai toisella.Erot UNIX ja DOS ovat suurelta osin johtuvan mitä ne oli tarkoitus tehdä. Nykyään UNIX edelleen käytetään palvelimiin koska sen kevyt ja tulossuuntautuneiden luonto. Vain kourallinen ihmisiä on kyky työskennellä sen kanssa. Vaikka DOS oli alun perin tarkoitettu henkilökohtaisten tietokoneiden, se on korvattu enemmän intuitiivinen ja helpompi käyttää käyttöjärjestelmiä, kuten Windows, OS X, ja jopa Linux. Ainoa markkinarako, jossa DOS käytetään edelleen on sulautettujen järjestelmien johtuu suurelta osin sen hyvin vähimmäisvaatimuksia.

Yhteenveto:

1. UNIX voi olla GUI taas DOS voi.
2. UNIX on turvallisempi kuin DOS.
3. UNIX voi asioita yhtä aikaa DOS voi.
4. UNIX kirjainkoko, kun DOS ei ole.
5. UNIX käyttää vinoviivaa taas DOS käyttää kenoviivoja.