Ero API ja Web ServiceAPI vs Web Service

API ja Web-palvelu toimii viestintävälineitä. Ainoa ero on, että Web-palvelu helpottaa vuorovaikutusta kahden koneen verkon kautta. API toimii rajapintana kahden eri sovelluksia siten, että ne voivat kommunikoida toistensa kanssa. API on menetelmä, jolla kolmannen osapuolen toimittajat voivat kirjoittaa ohjelmia, jotka rajapinta helposti muiden ohjelmien kanssa. Web palvelu on suunniteltu olla käyttöliittymä, joka on kuvattu koneellisesti käsiteltävissä muodossa yleensä määritelty wsdl (WSDL). Tyypillisesti 'HTTP' on yleisimmin käytetty protokolla viestintää. Verkkopalvelun käyttää myös SOAP, REST, ja XML-RPC keinona viestinnän. API voi käyttää kaikkia viestintävälineitä aloittaa vuorovaikutuksen sovelluksiin. Esimerkiksi järjestelmä puhelut vetoaa interrupts Linux-ytimessä API.

API tarkasti määrittää menetelmät yhden ohjelmiston vuorovaikutuksessa muiden. Kun tämä toiminta liittyy lähettää tietoja verkon kautta, web-palvelut tulevat kuvaan. API liittyy yleensä vaativat toiminnot sisällä ohjelma.

Mikäli web-sovelluksia, API käytetään web-pohjainen. Työpöytäsovellusten kuten taulukoiden ja asiakirjojen käyttö VBA ja COM-pohjainen API jota don 't liittyy verkkopalveluun. Palvelin sovellus kuten Joomla voi käyttää PHP-pohjainen API läsnä palvelin, joka doesn 't vaativat verkkopalveluun.

Web-palvelu on pelkkä API kääritty HTTP. API doesnt 't aina tarvitse web-pohjainen. API koostuu täydellinen säännöt ja määritykset ohjelma noudattaa helpottamiseksi vuorovaikutusta. Web palvelu ei ehkä sisällä täydellistä erittelyt ja joskus ei ehkä pystyttävä suorittamaan kaikki tehtävät, jotka saattavat olla mahdollista täydellinen API.

API voi altistua useilla tavoilla, jotka ovat: COM objektit, DLL ja .H tiedostot C / C ++ ohjelmointikielellä, JAR-tiedostot tai RMI Java, XML HTTP, JSON HTTP, jne käyttämä menetelmä Web palvelu paljastaa API on tiukasti verkon kautta.

Yhteenveto:

1. Kaikki Web-palvelut ovat API mutta kaikki API eivät ole web-palveluja.2. Web-palvelut eivät välttämättä suorittaa kaikkia niitä toimintoja, jotka API hoitaisi.

3. Web-palvelu käyttää vain kolmea tyylejä käyttö: SOAP, REST ja XML-RPC

viestintä taas API voi käyttää mitä tahansa tyyliä viestintään.

4. Verkkopalvelun tarvitsee aina verkon sen toimintaa taas API doesnt 't tarvitsevat

verkoston toiminnasta.