Ero Haihtuvat ja haihtumattomatVolatile vs haihtumattomat

Joka tietokonejärjestelmä, on olemassa kahdenlaisia ​​varastoinnin, ensisijainen tai haihtuvien varastoinnin ja toisen tai ei-haihtuvaan muistiin. Suurin ero haihtuvat ja haihtumattomat on, mitä tapahtuu, kun kytket-virta. Jossa haihtumattomat, niin kauan kuin data on jo kirjoitettu, se pysyy huomattavan paljon aikaa; tyypillisesti satoja vuosia. Haihtumaton muisti tarvitsee jatkuvaa tehoa säilyttääkseen tallennetut tiedot. Kun virta sammuu, tiedot on myös kadonnut hetkessä.

Ominaisuudet haihtumattomat ansiosta erinomaisesti tietojen tallentamista pitkäaikaiseen varastointiin. Hyviä esimerkkejä ovat kiintolevyt, muistikortit, optiset levyt, ja ROM-levyt. Haihtuvat varastointi tarjoaa täysin eri tarkoitukseen kuin ei-haihtuvaan muistiin, koska sitä ei voida käyttää luotettavasti tallentaa tietoa. Sen sijaan se käyttää järjestelmän tilapäisesti pitää tietoja. Tämä johtuu luonnostaan ​​nopeutta haihtumattomaan muistiin, joka on tyypillisesti tuhansia kertoja nopeammin kuin useimmat ei-haihtuvaan muistiin. Nopeampi on parempi, koska se estää luominen pullonkaulana processers saada nopeammin ja nopeammin.

Koska niiden hyvin eri käyttötarkoituksiin, on myös suuri ero kannalta kapasiteetin. Haihtumaton muisti on melko kallista kohden niin tyypillistä kapasiteetit haihtuvien muistia yleensä alhaisempi; MBS muutamia GBs. Sen sijaan haihtumattomat on nyt saavuttamassa muutaman TB kiintolevyt, ja alueella GB useimmille solid state drives.

Joten jos sinulla on laite, jossa voi laajentaa sekä haihtuvat ja haihtumattomat, kuten useimmissa tietokoneissa, päivittäminen haihtuva muisti pitäisi antaa sinulle parantavat järjestelmän suorituskykyä; varsinkin kun raskaassa kuormituksessa tai tekee moniajo. Vertailun vuoksi päivitystä haihtumattomat pitäisi antaa sinulle enemmän tilaa tallentaa tiedostoja. Joten voit asentaa uusia sovelluksia ja pelejä silti ottaa tilaa elokuvia, musiikkia, ja jopa suurten back-up-tiedostoja.Lopulta saada irti rahaa, sinun tulisi tarkastaa oman järjestelmän ja nähdä, mitä alueella tarvitaan parannusta. Osa, joka luo pullonkaula järjestelmä on mitä pitäisi parantaa.

Yhteenveto:

Haihtumattomat jatkuu myös ilman virtaa, kun haihtuva varastointi ei

Haihtumattomat olemassa paljon suurempi kapasiteetti kuin haihtumattomat

Haihtumattomaan muistiin on paljon nopeammin verrattuna ei-haihtuvaan muistiin