Ero EBCDIC ja ASCIIEBCDIC vs ASCII

American Standard Code for Information Interchange ja laajennettu Binary Coded Decimal Interchange koodi kaksi merkistöä; jotka ovat yleisesti tiedossa niiden lyhenteitä, ASCII ja EBCDIC. Tärkein ero näiden kahden välillä on bittien lukumäärä, joita ne käyttävät edustaa kunkin merkin. EBCDIC käyttää 8 bittiä per merkki taas alkuperäisen ASCII standardia käytetään vain 7, koska huoli, että käyttämällä 8 bittiä merkkejä, jotka voidaan esittää 7 on paljon tehottomampi.

Tärkein seuraus tästä ero on merkkien määrä, joka voidaan sijoittaa jokaisen kanssa. EBCDIC mahtuu 28 merkkiä yhteensä 256, kun taas 27 ASCII on enintään 128 merkkiä.

Vaikka EBCDIC oli hyvin suosittu, mikä johtuu suurelta osin suosio IBM koneita tuolloin, se oli useita ongelmia, jotka ärtynyt ohjelmoijat. Ensimmäinen on, miten se järjestää aakkosten. ASCII, kaikki kirjaimet ovat peräkkäisessä järjestyksessä. Isot kirjaimet ryhmitellään taas pienet kirjaimet on myös oma ryhmä. Vuonna EBCDIC, kirjaimet ryhmitellään 9 kerrallaan. Tämä ei-intuitiivinen asettelu tulee EBCDIC 's reikäkorttikoneilla alkuperää ja on melko vaikea ohjelmoijille käsitellä.

IBM 's käsiinsä EBCDIC koodaus on johtanut moniin ongelmiin, kun se tulee päivityksiä. ASCII ja EBCDIC myöhemmin oli päivityksiä lisätä merkkien määrä, että ne mahtuu. ASCII sivuilla oli joitakin koodipisteiden tilalle säilyttäen useimmat muut koodin pistettä. kanssa EBCDIC, eri versiot ovat erittäin keskenään yhteensopimattomia.Koska koodaus tarpeisiin tietokoneen outgrew sekä ASCII ja EBCDIC, muut vakio ilmaantunut. Tuorein on Unicode, joka sisällytetään ASCII. Ensimmäiset 128 merkkiä Unicode ovat ASCII. Tämä mahdollistaa Unicode auki ASCII-tiedostoja ilman mitään ongelmia. Toisaalta, EBCDIC koodaus ei ole yhteensopiva Unicode ja EBCDIC koodattuja tiedostoja vain näkyvät siansaksaa.

Yhteenveto:

1. EBCDIC käyttää 8 bittiä taas ASCII käyttää 7 ennen kuin se laajennettiin
2. EBCDIC sisälsi enemmän merkkejä kuin ASCII
3. ASCII käyttää lineaarista järjestystä kirjaimet taas EBCDIC ei
4. Eri versiot ASCII ovat enimmäkseen yhteensopiva taas eri versioita EBCDIC eivät