Ero PPC ja IntelPPC vs Intel

Alkuaikoina henkilökohtaiset tietokoneet, sota käytiin kahden suosittu, mutta hyvin erilaiset arkkitehtuurit; PPC tai PowerPC ja Intel. Suurin ero PPC ja Intel on arkkitehtuuri, että ne hyväksytään. Intel hyväksyi CISC arkkitehtuuria, joka on monimutkainen ohjeet, että varsinkin useita suorittimen käytön. Sen sijaan PPC hyväksyi RISC arkkitehtuuri, joka on yksinkertaisempi ohjeita ainoastaan ​​yksi käsky suorittaa. Nämä kaksi ovat hyvin erilaisia ​​ja eivät ole yhteensopivia. Näin käyttöjärjestelmiä ja sovelluksia kirjoitettu yksi ei toimi toisella.

Kun PPC otettiin käyttöön, se esitetään suorituskyky voitot yli Intel 'nykyinen tarjonta tuolloin. Siten käyttöjärjestelmiä tuolloin, kuten Windows, Solaris, ja jotkut Linux olivat nopeasti portattu sitä. Mutta kolmannen osapuolen ohjelmisto luojat eivät olleet yhtä innostuneita kuten OS luojia. heidän haluttomuus koodi PPC johti lopulta sen kuoleman työpöydän PC-markkinoilla. Vain Apple jatkoi käytön PPC Maceissaan mutta lopulta hylkäsivät sen hyväksi Intel mikroprosessorien vuonna 2006. Sittemmin PPC ei pidempi on valmiudet käynnissä jonkin modernin käyttöjärjestelmät.

Nykyään Intel on edelleen kukkulan kuningas, kun se tulee tietokoneeseen mikroprosessorit. Ja sen pääkilpailija nykyään on AMD. PPC ei oikeastaan ​​kuole jälkeen siitä luovuttiin Apple koska sitä käytetään yhä monissa sulautetuissa sovelluksissa. Erittäin suosittu esimerkkejä, joissa PPC prosessorit käytetään muun muassa Nintendon 's Wii ja Microsoftin' Xbox. Molemmissa tapauksissa PPC tarjoaa merkittäviä suorituskyvyn etuja verrattuna käyttäen x86 kuten Intel 's. PPC käytetään myös joissakin älypuhelimissa ja tablettien, jossa se tarjoaa parhaan kompromissin suorituskyvyn ja virrankulutuksen.

Älypuhelimet ja tabletit alkavat hämärtää välillä ja henkilökohtaiset tietokoneet, olemme hyvin todennäköisesti nähdä PPC kirjoittaminen uudelleen henkilökohtainen tietokone markkinoilla. Tätä tukee huhuja, että Windows 8 Microsoft pystyy käyttämään sekä Intelin prosessorit ja PPC-prosessorit. Se päätetään myöhemmin päivän kuluessa, jos PPC jälleen voi vallata oma itsensä henkilökohtainen tietokone markkinoilla.Yhteenveto:


PPC perustuu RISC arkkitehtuuri, kun Intel perustuu CISC arkkitehtuuri

PPC voi ajaa modernin työpöydän käyttöjärjestelmissä taas Intel tölkin