Ero Firewire ja Thunderbolt Firewire vs Thunderbolt

Thunderbolt ja Firewire kaksi liitännän standardeja, jotka on tarkoitettu oheislaitteille. Thunderbolt on uudempi yksi, jonka kilpailla Firewire, ja jopa USB. Suurin ero Firewire ja Thunderbolt on nopeus. Firewire on enimmäisnopeus on noin 3. 2Gbps taas Thunderbolt pystyy saavuttamaan 10Gbps.

On myös suuri ero, mitä voit muodostaa yhteyden käyttöliittymän ja niiden määrää. Firewire on ylivoimainen, kun se tulee numero, koska se voi ketjuttaa jopa 63 laitetta yhdellä. Se on paljon enemmän kuin 6 laitteet, jotka voidaan ketjuttaa kanssa Thunderbolt. Suurin etu Thunderbolt on kaksi niistä 6 laitteet voivat olla korkean resoluution näyttöjä. Koska Thunderbolt käyttää mini DisplayPort-liitäntä, se voi myös majoittaa näitä signaaleja. Todellisessa maailmassa, jolla on kyky yhdistää näytöt on luultavasti parempi kuin useimmat ihmiset eivät todellakaan ole, että monet oheislaitteita. Ottaa kaksi Thunderbolt bussit todennäköisesti riittää, paitsi harvoille ja valituille.

Thunderbolt alun perin suunniteltu käyttämään valokaapelit sijasta perinteisiin kuparijohtimia. Mutta jotta voidaan vähentää kustannuksia, päättäjät joutuivat hyväksymään ja luoda versio kuparijohtimille. Kuituoptinen versio Thunderbolt on oletettavasti kykenee 10 kertaa kaistanleveys 100Gbps. FireWire toisaalta, perustuu pääosin kuparikaapelien. On olemassa suunnitelmia käytöstä valokaapeleita sitä, mutta nyt kupari on tärkein väline.Koska Firewire on paljon vanhempi kuin Thunderbolt, on hyväksyttävää, että se on enemmän laitteita ja on laajempaa käyttöä kuin Thunderbolt. On vielä epäselvää, vaikka siitä Thunderbolt voi ylittää markkinaraon varten Firewire ja mennä kilpailla yleisempiä standardin USB. On aivan mahdollista, koska Salama on paljon nopeampi kuin sekä USB ja Firewire, ja se on muita käyttötarkoituksia. Se lienee pelkästään laitevalmistajat hyväksymisestä sen käyttöä eikä todellinen tekniikka sen takana.

Yhteenveto:

1. Thunderbolt on paljon nopeammin kuin Firewire
2. Firewire voi liittää enemmän ketjutetaan laitteita kuin Thunderbolt
3. Firewire on ehdottomasti kupari taas Thunderbolt voi käyttää kupari- tai kuituoptiikka