Ero RGB ja VGARGB vs VGA

RGB ja VGA ovat kaksi termiä, joita käytetään yleisesti puhuttaessa teknologioita, jotka liittyvät tietokoneen näyttöjä. VGA tarkoittaa Video Graphics Array ja se on analoginen standardi, jota käytetään vuorovaikutuksessa tietokoneen sen näyttö. Toisaalta, RGB (punainen, vihreä, sininen) on väri malli, joka sekoittaa kolmea pääväriä, jotta tulevat-up haluttu väri koko kirjon. Vaikka VGA käytetään pääasiassa sillan näyttää niiden lähde, RGB on paljon laajempi kirjo sovelluksia. Sen lisäksi ilmeistä käytettäväksi näyttöjen, se käytetään myös valaistus, valokuvaus, ja jopa ohjelmistojen editointi ja käsittely tietokoneen kuvia.

RGB on jo vakiintunut käsite kauan ennen kynnyksellä tietokoneen ihmiset ovat jo huomanneet, että sekoittaminen kolme väriä vaihtelevia määriä johtaisi toisella värillä. Tiedot väriyhdistelmiä sitten tallennetaan olevan taulukon tunnettuja arvoja. VGA kehitti IBM luoda standardi rajapinta, joka käyttää oman linjan tietokoneita. Standardi sisältyi päätöslauselman käyttää yhdessä värisyvyys, liitäntä, ja sähköisen signaloinnin käytettäväksi. Muut valmistajat alkoivat hyväksymällä standardin ja se oli myöhemmin käytössä koko tietokone teollisuudessa.

VGA on hyvin vanha standardi, joka on seurasi paljon muita normeja, jotka ovat parempia monessa suhteessa. Tämä näkyy vielä selvemmin kuin näytön käyttöliittymä on siirtynyt digitaaliseen kanssa HDMI. Ainoa jäljellä oleva osa VGA joka on käytössä nykyään on resoluutio (640480). Käyttöjärjestelmien palata tähän päätöslauselman aina ongelmia, koska se tukee lähes kaikki laitteiston käytössä tänään ja se varmistaa, että käyttöjärjestelmä pystyy käyttöönottoa. Koska RGB on melko yleinen käsite, joka ulottuu teknologioita ja standardeja, se on edelleen käytössä. Useimmat näytöt, riippumatta siitä, onko sen CRT, LCD tai LED, silti käyttää perusperiaatteet RGB tuottamaan kuvia.

Yhteenveto:1. RGB on värimalli, kun VGA on videonormisto

2. RGB käytetään monenlaisia ​​sovelluksia, kun VGA käytetään vain vuorovaikutuksessa näytöt

3. RGB määrittelee väriyhdistelmä samalla VGA määrittelee resoluutio, värisyvyys, ja siirto