Ero NFS ja SambaNFS vs Samba

Network File System (tunnetaan myös NFS) on protokolla kehittänyt Sun Microsystems. Sen avulla käyttäjä tietokoneella käyttää tiedostoja, jotka lähetetään verkon kautta C samaan tapaan yksi sisäänkäyntien paikallista tallennusta. Se on yleisintä järjestelmissä samanlaisella koostumuksella kuin UNIX; kuitenkin, se on myös helposti saatavilla muita järjestelmiä, kuten Mac OS, OpenVMS, Microsoft Windows, Novell NetWare, ja IBM AS / 400.

Samba on uudelleen täytäntöönpanon SMB / CIFS verkkoprotokolla (tarkoittaen uudelleen kuvantaminen Server Message Block C tai Common Internet File System). Kuten NFS, Samba toimii eniten luonnostaan ​​järjestelmässä, jossa ominaisuuksia ei toisin kuin UNIX järjestelmissä. Se on vakiona lähes kaikissa jakelu Linux, ja sitä käytetään perus järjestelmän palveluna kaikissa muissa UNIX-pohjaisissa järjestelmissä.

NFS on useita muunnelmia: Alkuperäinen NFS versio käytetään vain in-house kokeiluihin. Kun muutokset lisättiin tämän protokollan versio kaksi julkaistiin. NFSv2 alunperin toiminut täysin yli UDP (joka on User Datagram Protocol, joka on yksi keskeisistä jäsenten Internet Protocol Suite). Tarkoituksena käynnissä kokonaan yli UDP oli pitää protokolla kansalaisuudettomia (eli palvelin, joka kohtelee jokainen pyyntö lähetetään sen liiketoimen riippumaton kaikista edellisen pyynnön). NFSv3 oli vastaus lisääntyminen liikenteen protokolla. NFSv4 mukana parannuksia suorituskykyyn ja vahva valtuuttanut turvallisuutta. Se on myös ensimmäinen versio sisältää tilallisen protokolla (eli protokollaa täydellinen ominaisuuksien lähetetään tarkkailija kohteen läpi yhden tai useita kanavia).

Samba on myös useita versioita. Uusin permutaatiot mahdollistavat tiedostojen ja tulostimien jakaminen useiden tietokoneiden välillä, jotka toimivat kautta Windows ja / tai UNIX. Se toteuttaa kymmeniä palvelujen, ja noin 12 protokollia. Samba mahdollistaa myös verkottumisen jakamisen tiettyjen UNIX hakemistojen (ja niiden alihakemistot). Niille, jotka käyttävät Microsoft Windows, nämä näyttävät olevan normaalia Windows kansiot, jotka ovat saatavilla verkon kautta. Ne, jotka käyttävät UNIX on mahdollisuus joko asennus (eli tekemään tiedostojärjestelmiä käyttövalmis) verkonjakoinformaatiosta suoraan omien tiedostojen rakennetta tai käyttämällä apuohjelman.Yhteenveto:

1. NFS on protokolla, jonka avulla käyttäjä käyttää tiedostoja verkon kautta; Samba on pohjimmiltaan uudelleen kuvantaminen Common Internet File System.