Ero CMOS ja BIOSCMOS vs BIOS

BIOS (Basic Input Output System) ja CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) ovat kaksi termiä, joita käytetään vaihdellen suhteessa tietotekniikkaa. Tämä johtuu siitä, että ne ovat hyvin läheistä sukua toisilleen. Tosiasiassa nämä kaksi eivät ole mitään samankaltaisia. BIOS on eräänlainen ohjelmisto, joka hallitsee tietokoneen laitteiston, kun tietokone käynnistyy-up. Se on enemmän kuin alkeellinen käyttöjärjestelmä, joka alustaa kaikki tarvitsemia resursseja todellisen käyttöjärjestelmän. Toisaalta, CMOS on eräänlainen integroitu piiri. Syy siihen, miksi kaksi näyttävät niin toisiinsa on käyttö CMOS-siru tallentaa tarvitsemat tiedot BIOS. Nämä ovat asetuksia muutetaan avaamalla valikko aikana käynnistyksen; yleisesti painamalla F2.

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi CMOS valittiin johtuu sen erittäin alhainen energiankulutus. CMOS-siru on jatkuvasti päällä ja kun järjestelmä on pois päältä, CR-2032 akku kestää yli työ pitää tallennetut tiedot sisällä. Kun virta katkeaa, asetukset häviävät. Toisaalta, BIOS doesnt 't tarvitse jatkuvasti virtaa, kun koodi tallennetaan haihtumattomaan muistiin. Lisäksi se kestää vain lyhyen aikaa ennen luovuttamista valvoa todellista käyttöjärjestelmää.

Toinen ero CMOS ja BIOS on niiden merkitys. Vaikka sisältö CMOS ovat tärkeitä, menettää se ei oikeastaan ​​tuhoisaa koko järjestelmän. Se voidaan palauttaa helposti menemällä valikon aikana käynnistyksen. BIOS-koodi on erittäin tärkeää, koska ilman sitä tietokonetta ei voida käynnistää. Korjattavissa, siru, joka sisältää BIOS on poistettava ja ohjelmoida uudelleen. On monia takeita estää korruptiosta BIOS; kuten useiden rajoitusten tahattomien korruptiota ja työllistää useita siruja, jotka sisältävät samaa BIOS katastrofin varalta.Termi CMOS on tarttunut vaikka CMOS ei enää ole työ- jo jonkin aikaa. Flash-muisti on tullut keskipitkällä valinta varastointiin. Toisaalta, BIOS on edelleen laajalti käytössä monissa nykyaikaisissa tietokoneissa; vaikka, BIOS odotetaan korvata UEFI lähitulevaisuudessa.

Yhteenveto:

1. CMOS on tyyppi siru, kun BIOS on yksinkertainen käyttöjärjestelmä
2. CMOS olisi aina virtaa, mutta ei BIOS
3. CMOS ei ole kriittinen, kun BIOS on