Ero AES ja RC4AES vs RC4

AES (Advanced Encryption Standard) ja RC4 kaksi salaus salaus, joita käytetään erilaisissa sovelluksissa. Yleinen esimerkki, jossa voit nähdä sekä ciphers työssä on langattomat reitittimet. Vaikka et nimenomaan nähdä RC4 kuin salaus mekanismi siellä, sekä WEP ja TKIP toteuttaa RC4 salaus. Kun taas AES on suhteellisen uusi ja hyvin monimutkainen, RC4 on erittäin vanha ja on hyvin yksinkertainen.

Merkittävin ero näiden kahden välillä olisi todennäköisesti niiden tyyppi. AES on lohkosalain, joka toimii erillisten datalohkoja käyttämällä kiinteää avainta ja kaavan kun RC4 on virta salakirjoituksen, joka ei ole erillinen lohkon koko. Sen sijaan se käyttää avainjonon näennäissatunnaisen bittiä, joka on yhdistetty datan käyttämällä eksklusiivisen TAI (XOR) toimintaa. Voit käyttää lohkosalauksia virtana salaus ja päinvastoin, joten erottelu ei ole kovin selvä. Mutta se on melko hyvin tiedossa, että RC4 ei ole kovin tehokas, kun sitä käytetään lohkosalakirjoitusten.

Hyvä esimerkki heikkouksista RC4 on täytäntöönpano WEP. WEP on kokonaan suoritettu epävarma ja voi jopa olla rikki muutaman minuutin työkaluilla, jotka voit löytää helposti saatavilla verkossa. Vaikka TKIP käsitellään joitakin asioita, jotka ovat vaivanneet WEP, sen ei katsota olevan yhtä turvallinen kuin AES on. Tästä syystä on suositeltavaa käyttää AES missään tilanteessa ellei laitteiston rajoituksista estävät sinua tekemästä niin.Ensisijainen syy, miksi RC4 on hyvin suosittu on se, että se on yksinkertainen ja se voi olla erittäin nopea. Tämä on jo lieventää koska AES toteutuksista laitteisto on tulossa erittäin suosittu, koska se tarjoaa nopeuden etuja ohjelmistototeutuksia.

Lopuksi RC4 on tavaramerkkitermi koska se oli aluksi liikesalaisuutena, jotka johtivat jotkut tulossa kekseliäimmin tapaa soittaa vuotanut kuvausta jo vuonna 1994; kuten ARCFOUR ja ARC4 (väitetty RC4). Toisaalta, AES on julkisesti saatavilla ja voidaan käyttää vapaasti ilman lyödä mitään oikeudellista ongelmaa.

Yhteenveto:
1. AES on hyvin uusi ja monimutkainen salausstandardi kun RC4 on melko vanha ja yksinkertainen
2. AES on lohkosalain kun RC4 on virta salakirjoituksen
3. AES on erittäin turvallinen, kun RC4 ei ole niin
4. RC4 on erittäin nopea verrattuna AES