Ero SFTP ja SCPSFTP vs. SCP

Sftp (myös yksinkertaisesti nimellä Secure File Transfer Protocol tai SFTP) on protokolla. Se tarjoaa tiedostojen käytön, tiedostojen siirto, ja tiedostojen hallinta toimintoja yli luotettu tietovirran. Se on suunniteltu erityisesti jatkeena Secure Shell Protocol (tai SSH), versio 2. 0. jatkeena, vaan sitä käytetään pääasiassa tarjota turvallinen tiedostojen siirto valmiudet; kuitenkin, se on myös tarkoitus olla käyttökelpoinen muiden protokollien. Internet Engineering Task Force (tai IETF) on määritellyt Cthrough Internetissä DraftC että SFTP on kuvattu puitteissa SSH-2 protokolla; kuitenkin, SFTP on yleinen ja riippumaton muusta SSH-2 Protokollaohjelmiston. Se on kyky käyttää erilaisissa sovelluksissa, kuten turvallinen tiedostojen siirto yli Transport Layer Security (tai TLS) ja siirto tiedonhallintaa VPN sovelluksissa. Siinä oletetaan, että se ajaa yli turvallisen kanavan (kuten SSH), joka on aiemmin todennettu asiakkaan Cthe identiteetti joista on käytettävissä protokolla.

Secure Channel Protocol (tai SCP) on protokolla. Se on keino siirtää tietoja, jotka kestävät tai täysin läpäisemätön Sieppaukseen ja jäljet. Vaikka se on tarkoitus olla tapa pitää tiedonsiirron täysin turvallinen, ei ole täysin turvallinen kanava todellisessa maailmassa, vain tapoja, joilla suojaamattomien verkkojen voi tulla vähemmän epävarma ja siirtää tietoa turvallisesti Cthat on, joku saattaa pystyä nähdä tai kuulla viestin, mutta ei ole keinoja muuttaa tietoja, jotka vaihdetaan yli palvelimelle.

SFTP protokolla sallii lukuisia toimintansa etätiedostoja. Se on enemmän yhteistä etätiedostojärjestelmän protokollaa kuin edeltäjänsä, SCP protokolla. Osana laajennetun ominaisuuksia SFTP protokollan, asiakas pystyy jatkamaan keskeytyneitä siirtoja, hakemistoluettelointeja, ja etätiedostojärjestelmän poisto. Tämän seurauksena se on suhteellisen helppo toteuttaa GUI SFTP verrattuna GUI SCP asiakkaalle. SFTP yrittää olla enemmän alustariippumaton protokollaa kuin edeltäjänsä CSFTP vältytään jokerihakulaajennus tilaajan määrittämiin olla palvelimelle asti. Myös SFTP-palvelimet ovat käytettävissä useimmissa kaikilla alustoilla. Se on täysin uusi protokolla, joka ei liity SSH Cwhich ajetaan yli FTP. SFTP ei tarjoa autentikointia tai turvallisuuteen; pikemminkin se odottaa taustalla protokolla varmistaa molempien. Koska se on, SFTP käytetään useimmiten osajärjestelmänä SSH-protokollan versio 2 toteutukset (sillä se oli suunniteltu samassa työryhmässä). On mahdollista, kuitenkin, ajaa SFTP SSH-1 tai muu datavirtojen.Yhteenveto: