Ero WAP ja reititinEro WAP ja reititin

Jotkut ihmiset on vaikea valita, onko saada WAP (Wireless Access Point) tai reitittimen kotiin tai toimistoon. On merkittävä ero toiminnot keskenään. Reititin on verkkoelementti, joka lukee jossa datapaketit tarvitse mennä. Vertailun WAP on vain vaihtoehto johdot, jotka sallivat tietokoneen langattoman yhteyden ja antaa jonkin verran liikkuvuuden käyttäjälle.

Suurin käyttö reitittimet kodeissa ja jopa yrityksissä on toimia rajapintana Internetin ja yksityisen verkon; jolloin useita tietokoneita internetiä samanaikaisesti. WAP ainoa laite voi toimia samalla tavoin ja vielä reititin tähän tarkoitukseen. Sen lisäksi Internet-yhteydet, reititin tarjoaa myös lisätoimintoja, jotka käsittelevät turvallisuutta. Reitittimet tyypillisesti on palomuuri ja voi suorittaa NAT suojaamaan sisäistä verkkoa ulkopuolisilta hyökkäyksiltä. WAPs ei ole tätä kykyä.

SOHO reitittimet, on olemassa kaksi erilaista; langallisia ja langattomia. Kiinteä reititin perustuu yksinomaan langallinen Ethernet liitännät toisiinsa tietokoneiden verkoston muodostamiseksi. Toisaalta, langaton reititin vielä portteja Ethernet-kaapeleita, mutta lisää WAP seokseen, jotta langattomia yhteyksiä. Koska WAP on integroitu reitittimeen, on tavallista, että termejä WAP ja langaton reititin käytettäväksi rinnakkain tarkoittamaan laitteeseen.

Vaikka on integroitu reititin on yleisin tapa käyttää WAP, on myös WAP-laitteita, jotka eivät välttämättä ole integroitu reitittimet. Laitteet, kuten langattomat muuttajat ja langattomat sillat ovat tukiasemaa, mutta eivät suorita sisään reititystoimintoon. Se vain välittää vastaanotetut datapaketit toiseen WAP kanssa reititys toimintoja. Nämä laitteet yksinkertaisesti laajentaa langattoman verkon ja ovat melko hyödyllisiä että esteet, jotka estävät signaalin langattomasta reitittimestä.Valitsemalla välillä reitittimen ja langatonta tukiasemaa isn 't niin suuri ongelma kuin kaksi termiä luultavasti tarkoittavat samaa asiaa, jos reititin on langattomat ominaisuudet.

Yhteenveto:

1. WAP on laite, jonka avulla asiakkaat voivat muodostaa langattoman kun reititin on verkkolaite, joka ohjaa liikennettä yhdestä verkkoelementistä toiseen
2. WAP voi tarjota internet kun reititin voi
3. Reititin on lisätoimintoja puuttuu WAP
4. Reitittimet saattaa olla WAP niihin