Ero ITX ja ATXITX vs ATX

Sekä mini-ITX ja micro-ATX ovat pienikokoisia emolevy, joita käytetään pieniä tietokoneita. Koska emolevy, sekä ATX ja ITX tarjoavat peruspiirteet, jotka voidaan suorittaa tietokoneella.

Pienikokoinen emolevy on yleisnimitys tahansa emolevyn alle tietyn koon. Useimmat näistä emolevyistä käytetään tietokonetta laitteita, jotka ovat pienempiä kuin kannettava tietokone. Epätyypilliset tietokoneiden ja tietokonelaitteita (kuten pieni tai kämmenmikrot) ovat usein ensisijainen sijainnit näistä emolevyistä. Suosittu Tabletti käyttää myös tämäntyyppisiä emolevyillä.

Lisäksi tavanomainen tietokoneen sovelluksia, nämä emolevy sisällä käytetään laitteet, kuten kotiteatterijärjestelmä, digitaalinen kaapeli laatikot, älypuhelimet, kannettavat mediasoittimet, ja digitaalinen videonauhurit.
Pienemmät emolevyt kuten mikro-ATX ja Mini-ITX ovat usein edullisia, koska ne ovat edullisempia, yksinkertaisempi, helpompi hallita, ja helpompi koota. Tietenkin suuri haitta tahansa pieniin emolevy on, että se ei aina toimi yhtä tehokkaasti kuin normaalin kokoinen emolevy. On vähemmän sähkö- ulkoasuja ja vähemmän tietokoneen osia, jotka voidaan liittää tällaiseen emolevyn.

Sekä mikro-ATX ja Mini-ITX ovat suosittuja ihmisiä, jotka haluavat muokata omia emolevyt ja tavallaan, omalla tietokoneellaan. Nämä kaksi emolevyt ovat yleisimpiä pieniin emolevyt markkinoilla.

Mini-ITX on tavallinen ja kiinteä koko 170 mm. x 170 mm. (6. 7 tuumaa kertaa 6 7 tuumaa). Se on pienitehoinen, pieniin emolevyn kehittämä VIA Technologies ja julkaistiin marraskuussa 2001. Nykyään Intel ja AMD ovat myös valmistusta tällaista emolevyn.

Tämä emolevy on suunniteltu tukemaan edullisia tietokoneita pienissä tiloissa, kuten autoja, set-up laatikot, ja verkkolaitteita. Sitä käytetään myös thin client tietokoneisiin ja kotelo -aiheiset ATX, mikro-ATX, ja muut ATX variantteja.

Mini-ITX on erittäin edullinen, koska sen pieni koko, hiljainen ja vähemmän virtaa huoltoa.Sen sijaan, mikro-ATX otettiin käyttöön vuonna 1997. Verrattuna mini-ITX, tämä emolevy on suurempi suhteen erittelyt. Tämä emolevy on kolme kokoa: standardi (305 mm. X 244 mm. Tai 12 tuumaa x 9,6 tuumaa), minimi (171. 45 mm. X 171. 45 mm. Tai 6. 9 tuumaa x 6 9 tuumaa), ja maksimi (244 mm. x 244 mm. tai 9,6 tuumaa x 9,6 tuumaa). Standardi koko on 255 mm. enemmän kuin vähimmäiskoko.

Tämä emolevy voi myös tukea prosessorit (Central Processing Units) VIA, Intel, tai AMD. Siinä on neljä PCI tai PCI Express -laajennuspaikkaa. Ja toisin kuin mini-ITX, on täyden valikoiman integroituja oheislaitteita, kuten äänen, grafiikan ja Ethernet.

Mikro-ATX on myös taaksepäin yhteensopiva ATX emolevy. Sitä voidaan myös käyttää täysikokoinen ATX tapauksia samalla virtaliitännät ja sama piirisarjoja kokonaan ATX levyt.

Koska sen yhteensopivuus, mikro-ATX pidetään enemmän valtavirtaan verrattuna mini-ITX.

Yhteenveto:

1. mini-ITX on huomattavasti pienempi verrattuna mikro-ATX.
2. Mikro-ATX on kolme kokoa: standardi, maksimi ja minimi kun mini-ITX on vakio ja kiinteä koko.
3. Mikro-ATX voi myös korvata täysikokoinen ATX emolevy, koska se on kaikki osat sekä emolevyt sama.
4. Kokonsa, mini-ITX voi olla vain useita ominaisuuksia ja osia, kun mikro-ATX on täysin kalustettu äänen, grafiikan, BIOS, prosessorin, muistin, varastointi, kello generaattori, laajennuskortit virtaliittimet, ja muut emolevyn komponentteja. Se on vastakohta mikro-ATX, koska se voi olla enemmän komponentteja ja voi silti toimia koko emolevy.