Ero ACPI ja APMVälillä ACPI vs APM

Advanced Power Management tai APM on vanha tekniikka, jonka tarkoituksena oli tarjota virranhallintaominaisuuksia tietokoneeseen ja käyttäjä. ACPI tai ACPI on paljon uudempi tekniikka, joka korvaa APM muun muassa. Tästä syystä ACPI on käytetyistä tekniikoista ja APM pidetään jo vanhentuneena.

Vaikka APM on jo vanhentunut, se on edelleen sen käyttötarkoituksia, varsinkin isoissa yrityksissä, joissa päivityksiä tapahtuu vasta pitkään. Näissä järjestelmissä, legacy komponentit ovat usein normi. Työpöytäkäyttäjille, jossa komponentit ovat usein ajan tasalla, jotta erinomainen suorituskyky, APM on unohdettu hyväksi ACPI. Kun se tulee ohjelmisto tukee, ACPI tukee Windows 98 ja uudemmat kun APM on pudonnut kaikissa käyttöjärjestelmissä lähtien Vista.

ACPI on pitkälti tunnustettu korvaajana APM korvaamalla muita toimintoja, jotka ovat kaukana ominaisuuksia APM. ACPI kattaa myös valmiuksia MPS ja vanhemmat Plug and Play ominaisuuksia BIOS. Siten ACPI on kattavampi ratkaisu käsitellä eri laitteisto verrattuna vanhempiin APM.

Tärkeä suunnittelussa muutos välillä on tavalla ne hoitavat työnsä. APM on keskitetty BIOS kun ACPI keskittyy käyttöjärjestelmän. Suunnittelu ACPI antaa enemmän valvontaa käyttöjärjestelmän ja saadaan paremmin hallintaan kunkin osan tietokoneen. Se mahdollistaa myös suuremman yhteensopivuuden keskuudessa laaja useita valmistajia, joista jokaisella on valtava määrä tuotteita toisin APM jossa täytäntöönpano on merkittävästi erilaisia ​​kuin yhden valmistajan toiseen ..

Vaikka ACPI on laaja valikoima etuja, tietyt asiat voivat silti esiintyä tietyissä laitteissa. Kun kysymykset eivät nouse nopea ja helppo ratkaisu on turn-off ACPI tietokoneeseen niin, että laite toiminta sallitaan. Aggressiivinen IRQ jakaminen ACPI johtaa vähemmän IRQ ristiriitoja. Mutta sama ominaisuus voi myös aiheuttaa suorituskyvyn heikkenemistä kysymyksistä sekä odottamaton tietokoneen toimintaa.Yhteenveto:

1. ACPI on korvaava tekniikka vanha ja vanhentunut APM.

2. ACPI on yhteensopiva uudempien laitteisto, kun APM on yhteensopiva vanhojen laitteiden.

3. ACPI on kattavampi kuin APM.