Ero Rlogin ja SSHRlogin vs SSH

Rlogin ja SSH ovat kaksi tunnettua työkaluja, joita voidaan käyttää etäyhteyden tietokoneeseen ja ajaa ohjelmia ja tehdä muita asioita kuin jos todella istuu sen edessä. Nämä työkalut mahdollistavat henkilön look-up tietonsa tai hallita tiedostoja, vaikka ne eivät pysty käyttämään sitä paikallisesti. Suurin ero Rlogin ja SSH on niiden turvaominaisuuksia. Rlogin luotiin aikana, jolloin turvallisuus ei ollut 't todella suuri ongelma, joten se ei käytä salausta ja kaikki liikenne lähetetään tekstimuodossa. Koska tietoturva-aukkoja Rlogin tuli vakavampi, SSH tehtiin turvallisempi vaihtoehto .

SSH ei lähetä kaikkea tekstimuodossa, kuten miten Rlogin tekee. Sen sijaan liikenne salataan estää salakuuntelijoiden saa tietää, mitä on lähetetty tai vastaanotettu. SSH käyttää myös julkisen avaimen salausta todentamaan, että yhdistävä käyttäjä on kuka hän sanoo olevansa. Rlogin ei tee tätä, joten se mahdollista, että joku matkia pätevä käyttäjä ja käyttää hänen huomioon etätietokoneeseen.

SSH on myös toinen ominaisuus, että et löydä Rlogin, kyky yhdistää ja automaattisesti välittää yhdellä komennolla etätietokoneeseen. Pääasiallinen käyttö tämä ominaisuus on automatisoida tiettyjä toimintoja niin, että voit luoda yhden käsikirjoituksen ja sinun ei enää tarvitse syöttää komentoja itse.
Voit suorittaa tämän komentosarjan itse kun haluat tai voit myös saada se toteuttaa muilla keinoin, vaikka et edessä etätietokoneen.Vakuus puutteita rlogin- tarkoita, että se ei ole suositeltavaa käyttää, jos palvelin, asiakas, tai yhteys sijaitsee mihinkään julkiseen verkkoon. Vaikka olet oma yksityinen verkko, joka ei pääse kukaan muu, ei ole mitään menetettävää käyttämällä SSH. Tämän vuoksi rlogin on vähitellen pudonnut kelkasta. Suurin osa ihmisistä, jotka tarvitsevat etäyhteyden käyttää SSH tai muuta suojattua yhteyskäytäntöä varten.

Yhteenveto:

SSH liikenne salataan samalla Rlogin liikenne ei ole

SSH todentaa käyttäjän, kun Rlogin ei

SSH voidaan käyttää automatisointiin, kun Rlogin voi