Ero MSI ja EXEMSI vs EXE

Jos haluat laittaa uuden ohjelmiston tietokoneeseen, sinun täytyy saada asentaja joko ostamalla verkossa tai paikallisesti, tai lataamalla vapaa niistä Internetistä. Jossa asentajat on kaksi yhteistä tiedostoja, sinun täytyy avata, jotta aloittaa asennuksen; joka on MSI laajennus ja yksi EXE laajennus. Suurin ero näiden kahden laajennukset on niiden tarkoitus. EXE käytetään pääasiassa osoittamaan, että tiedosto on suoritettava yksi. Vertailun vuoksi MSI ilmaisee, että tiedosto on Windows asennusohjelma.

Vaikka MSI käytetään vain asentajien, tämä ei päde EXE. Mikä tahansa sovellus vaatii jossa on ainakin yksi EXE tiedosto, koska se on tarpeen käynnistää prosesseja sovelluksen. Vaikka asennetut ohjelmat joko EXE tai MSI on yksi tai useampia EXE-tiedostoja.

Yksi eduista käyttäen MSI luotaessa asennuspaketti on saatavilla standardin käyttöliittymä, joka on muokattavissa jossain määrin, mutta poistaa monimutkaisuus luoda oman käyttöliittymän. Mutta jos käytät EXE tiedosto, sinulla on täysi vapaus, miten asentaja on vuorovaikutuksessa käyttäjien kanssa. Tämä näkyy selvästi uusimpia pelejä, jotka käyttävät EXE niiden asentajat. Heillä on usein hyvin hienoja ja vuorovaikutteisia käyttöliittymiä että viihdyttää käyttäjän odottaessaan asennuksen loppuun.

Toinen etu MSI on sen kyky tehdä asennuksen tai kysyntää. Tämän tyyppinen asennus, vain linkit ja muut pienet jutut todella toteutetaan tietokoneessa. Varsinainen asennus tehdään, kun käyttäjä yrittää ajaa ohjelmaa ensimmäistä kertaa; jossa pisteessä, MSI avaa tarvittavat tiedostot ja viimeistelee asennuksen prosessi. EXE-tiedostoja voi tehdä tätä.Valitsemalla välillä EXE ja MSI luotaessa asennusohjelma perustuu puhtaasti ohjelmaa olet ja määrä vaivaa haluat laittaa asentajalle. EXE tarjoaa äärimmäisen ohjaus kustannuksella lisätään työn luomisessa asentaja. MSI ei täydellinen vastakohta, olisi toteutettavissa mukautumalla valmiiksi standardeja.

Yhteenveto:

1. EXE on suoritettava tiedosto, kun MSI on asennuspaketti.
2. MSI on yksinomainen asentajille, kun EXE ei ole.
3. MSI tarjoaa standardin GUI kun EXE tarjoaa GUI joustavuutta.