Ero Pentium ja XeonPentium vs Xeon

On aivan että mikään yksittäinen ratkaisu ei sovi kaikille. Tämä pätee myös, kun se tulee jalostajien tarpeisiin jokapäiväiseen käyttöön ovat hyvin erilainen kuin teho käyttäjä tai palvelin. Jotta vastaamaan vaatimuksia, sekä budjetit, mikroprosessori päättäjien kuten Intel täytyy monipuolistaa tuotteita. Näin on välillä Pentium ja Xeon linja-prosessorit. Molemmat ovat olleet olemassa jo jonkin aikaa, mutta ne palvelevat eri markkinoilla. Pentium on tarkoitettu tarpeisiin yleisön, kun Xeon on tarkoitettu palvelimille, joissa vaatimukset voivat olla varsin korkea. Voit myös odottaa, että Xeon olisi arvokkaampi kuin sen nykyajan Pentium.

Nämä jalostajat ovat myös erilaiset sen suhteen, miten ne toimivat. Vaikka Pentiums on tarkoitus olla vain prosessori järjestelmässä, Xeons käytetään ryhmiin. Joissakin järjestelmissä vain käyttää 2 niistä, kun taas toiset ovat peräti 32. Tämä johtuu siitä, palvelimet yleensä ajaa samanaikaisia ​​prosesseja, jotka ovat toisistaan ​​riippumattomia. Monisäieominaisuuksia on myös keskeinen ominaisuus Xeons tehokkuuden parantamiseksi, mutta ei niin paljon, että Pentiums koska useimmat käyttäjät eivät todellakaan tarvitse tai edes käyttää sitä. Lopuksi Xeons on enemmän välimuistia kuin Pentiums. Välimuisti on yksi tärkeimmistä tukijoista hinta prosessori, mutta tarvitaan myös parantaa suorituskykyä. Vähemmän välimuistiin tarkoittaa enemmän matkoja päämuistiin joka voi kestää paljon kauemmin kuin se tarvitsee käydä läpi järjestelmän väylän ja päämuistin sähköisesti edelleen verrattuna välimuistin, joka sijaitsee prosessorin.

Koska nämä kaksi ovat hyvin erilaisia ​​keskenään, Intel on myös suunniteltu eri socket tyyppejä niin, että ne eivät ole keskenään. Jos haluat saada Xeon jostain syystä, sinun olisi myös pakko ostaa Xeon yhteensopiva aluksella; nostoa hintaa entisestään. Älä odota, että se antaisi tappaja suorituskykyä vaikka sillä useimmat ohjelmat ovat vielä ole optimoitu monisäieominaisuuksia.Yhteenveto:

1. Pentium on Intel 'työpöydälle prosessori tarkoitettu yleiseen kuluttajille, kun Xeon on tarkoitettu palvelimille
2. Pentiums on optimoitu yhden prosessorin käyttöön, kun Xeons on tarkoitettu käytettäväksi ryhmissä
3. Xeons soveltuvat paremmin monisäieominaisuuksia kuin Pentiums
4. Pentiums usein vähemmän välimuistiin kuin Xeons