Ero Dcs ja PlcDcs vs Plc

Valmistusprosessissa, on olemassa kahdenlaisia ​​ohjaus, joka voidaan käyttää. Yksi on ohjelmoitu logiikka, muuten kutsutaan yleisesti PLC, ja toinen on DCS, tai Distributed Control System. Ohjelmoidun Logiikkaohjauksessamme on itsenäinen ohjaus ja on kehitetty tietyn tehtävän suorittamiseksi. DCS, toisaalta, toimii ohjausjärjestelmä, joka voi toimia läpi eri tasoilla lopputuloksen saavuttamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että DCS voidaan muodostaa eri tasoilla PLC 's luoda täysin toimiva.

Perinteisesti muotoilua DCS 's oli erittäin kallista ja se suositellaan vain erän prosessiteollisuudessa, koska heillä oli eri tasoilla tuotannon ennen lopputuotteen toimitettiin. Tämä käsite pätee tänään, tosin muutamia tapahtuneita muutoksia matkan varrella .

Useita PLC ja DCS ratkaisuja on kehitetty aika helpottaa automaatio- ja koko valvonnan prosesseja. Yksi PLC kehitettyjen ratkaisujen kytkettiin HMI (Human Machine Interface) / SCADA (hallintoneuvoston Control ja Data Acquisition), joka mahdollistaa käyttäjän vuorovaikutusta. Lisäksi PLC on työkalu, joka on melko analoginen ohjaus toiminto prosessien hallintaan. PLC varmistaa, että tikkaat logiikkaa säilyy. Tämä on paras ratkaisu käytettäväksi Alkuperäinen laitevalmistaja (OEM) ja erityinen projekti tarpeita. Vuorovaikutteisissa, HMI / SCADA testikappaleita on säädetty.

Hieman suurempi prosesseja, DCS on edullinen. Tämä mahdollistaa helpomman hallinnan prosesseja, jotka eivät kuulu yhden PLC hallintaa. Pieni DCS hallinta on paljon parempi verrattuna perinteisiin DCS hallintajärjestelmät, mikä johtuu suurelta osin pienemmässä tilassa. Myös järjestelmä on diagnostiikka tietokanta, joka alentaa kokonaiskustannuksia.
Suurissa prosessit suuri DCS ratkaisu on suositeltavaa. Tämä on hajautettu ohjaus, joka on lukuisia ominaisuuksia, joiden avulla täyttämään tuotannon vaatimukset. Toiminnot kuten kerättävä valvoa lähtö, hälyttävä, käsittely, ja tiedonkeruu kaikki hallinnoidaan DCS. On erityistoimenpiteitä vireille DCS ratkaisu käsitellä kunkin prosessin. Kun koko järjestelmän synkronoitu mikään yksittäinen vika voi johtaa epäonnistumiseen toisen järjestelmän eri osaan.

Maantieteellinen jakautuminen alueella on myös tekijä päätettäessä välillä PLC ja DCS. Jos ohjaustoiminnot on hajautettu eri maantieteellisiin paikkoihin, käyttö PLC tai jopa DCS voidaan harkita, riippuen tarpeista. Joilla on eri prosesseissa erikseen voi auttaa yhden järjestelmän osan sen hallinta, varsinkin kun vika ilmenee, koska epäonnistuminen tietyn järjestelmän ei tarkoita, että koko prosessi pitäisi tulla pysähtynyt.Ohjaus algoritmeja DCS pitäisi viedä eteenpäin, koska silmukka mitatun ja manipuloitu tulo käsittelee koko prosessin. Kun sana 'järjestelmä' on mainittu DCS, se tarkoittaa, että yksi prosessi liittyy levätä ja on olemassa erilaisia ​​fysikaalisia prosesseja levinnyt laajalle alueelle. Sen varmistamiseksi, että PLC ohjaus toimii odotetulla, olisi kaksi prosessia käynnissä PLC, yksi valvoa prosessia kyseessä, kun taas muut takeita prosessin. Pienemmät PLC 's voi olla sama yksikkö käynnissä sekä ohjaus- ja turvaaminen prosesseja.

Yhteenveto

PLC käytetään pääasiassa ohjain prosessien ja lähinnä tulee kuin erillinen ohjelma.
DCS käytetään pääasiassa ohjausjärjestelmä ja ominaisuus erilaisia ​​prosesseja, jotka voidaan koostuu yhdistettiin PLC 's.
Sekä DCS ja PLC voidaan konfiguroida tai konfiguroida uudelleen.