Ero Talmud ja TooraTalmud vs Toora

Talmud ja Toora: Mikä 's todellinen ero?

Non-juutalaiskansan voidaan sekoittaa näiden kahden tärkeitä sanoja juutalaisten historiassa: Talmud ja Tooran. Se kuulostaa hämärästi sama, ja saattaa kuulostaa ne ovat peräisin samasta käsitteestä, kun itse asiassa, nämä ovat kaksi aivan eri asiaa.

Talmud on kaikkein tärkein käsikirjoitus perinteisen juutalaisuuden uskonto. Se on kirjaimellisesti heprean sanasta 'oppimista.' Se on joskus kutsutaan kuusi tilauksia Mishnah. Talmud sisältää historian juutalaisen uskonnon plus niiden lakien ja uskomuksia. Se on keskeinen väline oppimisen etiikan takana tulli uskontonsa.

Toora, toisaalta, on heprean sana 'opetus'. Toora on laajimmin tunnettu viisi Mooseksen kirjaa. Toinen sana Toora on 'Pentateukki', joka on laajemmin käytössä joissakin juutalaisten kansojen. Kuten Talmud, se on myös hyvin uskonnollinen käsikirjoitus. Ne molemmat sisältävät uskonnollisia kirjoituksia tärkeää juutalaisyhteisöön. Toora on periaatteessa heprean raamatusta, koska se sisältää 613 käskyä. Toora on koko yhteydessä juutalaisten lakien ja perinteiden.

Jotkut saattavat sanoa, että Toora on Vanhan testamentin. Juutalaisiin, käsite Vanhan testamentin ei käytetä laajalti. On itse asiassa tunne niitä. Myös mitään sellaista kuin Uuden testamentin kirjoituksista juutalaisten. Kirjat, jotka kristityt kutsuvat Uusi Testamentti eivät ole osa niiden kirjoitusten. 'Tanakh' on juutalainen termi kirjallista Vanhan testamentin. Useimmat ihmiset lukemalla määritelmät Talmud ja Toora vaikea erottaa toisistaan ​​kaksi juutalaista käsitteitä. Tärkein ero on, että Toora kertoo lähinnä viiden ensimmäisen lukua heprean raamatusta (Genesis, Exodus, Leviticus, Numbers, ja Mooseksen). Jotta se yksinkertaisempi, Tooran käsittää koko juutalaisen lain ja perinteet. Juutalaisten uskomukset, Mooses sai Tooran kautta kirjoitetun tekstin rinnalla suullinen version tai kommentteja. Tämä suullinen osio on nyt mitä juutalaiset kutsuvat Talmud. Talmud kuvaa ensisijaisen kodifiointia (rabbi Juudan Prince) juutalaisen asetukset.

Suullinen Tooran tai Talmud, selittää merkitys takana tekstejä niin se on helpompi ihmisille soveltaa niitä jokapäiväisessä elämässä. Pyhät kirjoitukset ovat tärkeä osa miten ne pitäisi elää. Sitten he koottu kaikki suullisia perinteitä ja kutsui sitä Mišna. Vuosien mittaan enemmän kommentteja lisätään Mishnassa jota he kutsuvat Gemara. On olemassa kahdenlaisia ​​Talmud. Näitä kutsutaan Babylonian Talmud (täydellisemmän yhden ja laajemmin käytetty) ja Jerusalem Talmud.

Juutalainen laki harjoittavan moderni juutalaiset on enimmäkseen Tooran. Monet ihmiset todella sanovat, että Toora on tärkein viittaus juutalaisyhteisön. Vaikka ne silti perustavat joitakin käytäntöjään Rabbinic juutalaisuus Talmud.

Toisin vieläkin helpompaa, kommentaari on viisasta, mukaan lukien niiden kirjoitukset sisällä keskustelua niiden välillä noin Toorasta, me nyt kutsumme Talmud, ja tämä on auttaa ihmisiä noudattaa sääntöjä Tooran.Yhteenveto:

1. Talmud on kaikkein tärkein käsikirjoitus perinteisen juutalaisuuden uskonto.

2. On perus työkalu oppimiseen eettisen takana tulli uskontonsa.

3. Toora on laajimmin tunnettu viisi Mooseksen kirjaa.

4. Toora on koko yhteydessä juutalaisten lakien ja perinteiden.

5. Ei ole myöskään sellaista asiaa kuin Uuden testamentin kirjoituksista juutalaisten.

6. Mooses sai Tooran kautta kirjoitetun tekstin rinnalla suullinen version tai kommentteja.