Ero lamakausi ja hepoasteetLamakausi vs hepoasteet

Lamakausi ja hepoasteet erityisiä valtameren alueilla maapallolla. Erityisesti doldrums ovat Ocean hihnojen lähellä päiväntasaajaa. Alue on ominaista, että siinä on vain vähän tai ei tuulta. Tämä puute ilma oli ongelma meren etsintä viime vuosisadat alus voi liikkua, jos ei ole tuulta.

Lamakausi löytyy sekä Atlantin ja Tyynenmeren Oceans. Lamakausi sijaitsevat viisi astetta pohjoiseen ja viisi astetta etelään lähellä päiväntasaajaa. Puute ilman alamaissa voi kestää pitkän aikaa. Näin tapahtuu, koska aurinko 's kuumuutta edistää lämpeneminen ilma, ja sen kiipeää ilmakehään.

Koska nouseva kostea ilma, doldrums voi myös kehittyä ääri kuten massiivinen myrskyt, tuulenpuuskien, ukkosta tai hirmumyrskyt. Tämä saatu sää häiritsee myös aluksen 's liikkeen ja matka. Sekä ilman puute ja äärimmäiset sääolot aiheuttavat onnettomuuksia merellä kehottamalla alhainen tarvikkeita, nälkään, sairaus, ja lopulta kuolemaan.

Termi 'alamaissa' peräisin tylsä ​​tai hitaasti liikkuvan kokemuksia merimiehet tällä alalla aikana 18-luvulla. Nämä sanat olivat myöhemmin muunnettu ja jota käytetään kuvaamaan paikkaan.

Toisaalta, hepoasteet myös kaksi meressä hihnat sijaitsevat lähellä päiväntasaajaa. Hepoasteet sijoitetaan tarkalleen 30 astetta pohjoista ja eteläistä leveyttä. Kuten lamakausi, alueet hepoasteet on selkeä taivas vain vähän tai pieni ilmavirta.Hepoasteet kutsutaan myös subtrooppinen leveysasteilla. Ne ovat alle korkean paineen harjukokonaisuus kutsutaan subtrooppinen harjun. Toisin kuin lamakausi, hepoasteet luoda kuivissa olosuhteissa ja useimmiten jättää yksin kuten Saharan autiomaassa, Atacama, Kalaharin autiomaassa, ja Australian Desert. Muut alueet, jotka hepoasteet luodut ovat eteläosien Yhdysvalloissa, Pohjois-Meksikossa, ja Lähi-idässä.

Kuten lamakausi, hepoasteet on epätavallinen alkuperää. Nimi voi viitata joko hevosen nukke tai live hevonen heitetään yli laidan merimiehet rajan Atlantin valtameren. Hevoset heitettiin yli laidan säästämään ruokaa ja vettä. Lisäksi laiva 's kuorma on kevennetty, jotta se voi purjehtia toivottavaa nopeuksilla. Espanjan hyvitettiin vuonna heittää live hevoset yli laidan.

Yhteenveto:

1. Sekä lamakausi ja hepoasteet ovat valtamerialueiden ominaista heikko tai ei lainkaan ilmavirran pitkäksi aikaa. Molemmat alueet ovat myös sijoitettu Atlantin ja Tyynenmeren Oceans. Lisäksi molemmat paikat ovat lähellä päiväntasaajaa.
2. lamakausi ja hepoasteet sijaitsevat eri paikoissa lähellä päiväntasaajaa. Lamakausi sijoitetaan viisi astetta pohjoiseen ja etelään päiväntasaajalta. Samaan aikaan hepoasteet sijaitsevat 30 astetta pohjoista ja eteläistä leveyttä.
3. Ilma olemassa lamakausi on kostea, kun hepoasteet 'ilma on kuivaa.
4. lamakausi voi aiheuttaa sään ääri kuten tuulenpuuskien, ukkosta, ja hurrikaanit. Toisaalta, hepoasteet aiheuttaa muodostumista aavikoiden ja muut kuuma ja kuiva alueilla.
5. Ihmisen uhreista myös vaikutusta alamaissa ja hepoasteet laivojen etsintä. Puute tuuli pitkäksi aikaa voi aiheuttaa nälkää, niukka tarvikkeita, sairauden ja kuoleman laivan 'miehistö. Kun kyseessä on alamaissa, ihmisuhreja voi olla kaksinkertainen, jos äärimmäinen myrsky tai hurrikaani näyttää. Lisäksi uhreja , tuloksena sää häiriö voi aiheuttaa hylkyjä ja castaways.