Ero katolinen ja juutalainenKatolinen vs Juutalainen

Suurin ero katolisen ja juutalainen on, että katolinen on kirkkokunta ja juutalaisten tai juutalaisuuden on uskonto, joka tuli ennen kristinuskoa. Molemmat uskonnot juuret ovat Tooran tai kristillisen Vanhan testamentin. Sekä juutalaiset ja katoliset uskovat tarina Aadamin luomisesta, ja että Jumalan valittu kansa kutsutaan juutalaisia. Molemmat uskovat Messias tulla, mutta juutalaisilla on erilainen uskomus katolilaisia. Katoliset uskovat, että Jeesus Kristus oli Messias juutalaiset etsivät, kun taas Juutalaiset uskovat, että Messias on vielä perillä.

Katolilaiset tunnustavat Raamatun ja apostolisen Tradition. He katsella Rooman piispa kuin yleismaailmallinen pastori. Kristillinen usko on perustettu pohjan juutalaisuuden ja uskoo ihmiskunnan pelastukseksi, verrattuna juutalaista uskoa, joka ei ole hyväksynyt Jeesusta Messiaaksi asti. Juutalaisiin, toisin kuin katoliset, ei ole uskoa siihen, että Jeesus Kristus on Jumalan poika, kun taas katolilaiset rukoilla pyhät ja uskovat tunnustus synneistään.

Itse asiassa, on myös niitä kannattajia Jeesuksen jotka hyväksyivät kristinuskon yli juutalaisuutta, koska he uskoivat, että Messias he odottivat saapui muodossa Jeesuksen. Katolilaiset tunnustavat juutalaiset koko ajan, ja rukoilla heidän puolestaan. Ne ovat myös ei pidetä juutalaisia ​​vastaan, koska ne molemmat noudattavat samaa Vanhan testamentin.Erot juutalaisuus ja kristinusko uskonto ovat käsityksiä Jumalasta, näkemyksiä Jeesuksen Kristuksen vapaa tahto ja perisynnin kuolema, taivas ja helvetti. Juutalainen ihmiset uskovat monoteismi, kun taas katoliset uskovat Trinity. Jotta juutalainen, Jeesus Kristus on loistava opettaja, mutta ei inkarnaatio Jumalan, kun taas kristinusko pyörii tämä keskeinen teema, että Jeesus Kristus on Messias ja Jumalan poika. Juutalainen ihmiset uskovat vapaan tahdon ja valinnan antanut ihmisille syntyperältään valita hyvän yli paha, kun taas kristityt 'uskomus on, että ihmiset ovat hyviä tai huonoja syntymän. Juutalainen uskon kuolemaan ja sen jälkeen elämä, kuten katolilaisia, mutta niiden konsepti helvetti ja taivas on erilainen.

Yhteenveto:

1. katoliset uskovat Trinity, kun taas juutalainen ihmiset uskovat käsite yksi Jumala.
2. Juutalainen ihmiset uskovat Jeesukseen opettaja, kun taas katolilaiset uskomme, että hän on Jumalan poika.
3. Katoliset eivät ole anti juutalainen, ja ne tunnustavat juutalaisuus.
4. juutalainen ja katoliset ovat molemmat uskovat Vanhan testamentin, tai Tooran.